SRBIN UDARIO PO SELEKTORU HRVATSKE! "Jedva je čekao da me skloni" (FOTO)
Zlatko Dalić, Foto: Profimedia

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

SRBIN UDARIO PO SELEKTORU HRVATSKE! "Jedva je čekao da me skloni" (FOTO)

Nekadašnji reprezentativac opleo po strategu naše komšijske zemlje

Objavljeno: 19:53h

Dragan Žilić prvi je Srbin koji je posle rata otišao da igra u Hrvatskoj, a 2005. je potpisa za Rijeku.

Goman rođen u Kikindi je ostao do 2008. godine i odigrao je 97 utakmica i postigao čak jedan gol. U otadžbini se proslavio noseći dres Sartida.

Došao je u našu komšijsku zemlju kao reprezentativac Jugoslavije, a 2007. godine je dočekao novog trenera Zlatka Dalića, sadašnjeg selektora Hrvatske.

- Dalić je 2007. došao na mesto trenera i posle priprema sam već u četvrtom, petom kolu imao utisak da je jedva čekao da me skine sa gola. Pobedili smo Hajduk, imali solidne rezultate i dobro stajali na tabeli, ali nekako sam osetio da jedva čeka da me skloni - ispričao je Žilić za Mondo.

Zlatko Dalić
Zlatko Dalićfoto: Reuter/Pedro Nunes

Nastavio je u istom tonu.

- Preskočio sam jednu utakmicu zbog povrede protiv Zadra i nakon toga me nije vraćao. Uprava koja je mene dovela je otišla, smanjivali su se troškovi i malo su se nekorektno poneli prema meni. Poslednju sam polusezonu proveo sa strane, trenirao sam sa juniorima, pa prešao u slovensku Goricu - prisetio se Žilić.

Zlatko Dalić
Zlatko Dalićfoto: EPA/Rungroj Yongrit

Imao je i neugodna iskustva sa navijačkom grupom Armadom.

- Prvih šest meseci je bilo baš burno, nakon što smo pobedili utakmicu protiv Dinama na Maksimiru se situacija tek malo krenula smirivati što se tiče odnosa Armade prema meni. Dve tribine Kantride su mi aplaudirale, dok se Armada od toga ograđivala. Malo čudna situacija. Neugodno do zla Boga. To se događalo u sredini koju ostali delovi Hrvatske, posebno Torcida i Bad Blue Boysi, nazivaju 'crvenom ili srpskom Rijekom'. Armadine uzvike nisu odobravale ostale tribine Kantride, čak su im i zviždali. A tu se događa da je Rijeka poskidala sve ograde! Kad sam ja došao, oni su poskidali sve ograde - istakao je Žilić.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/Mondo/N.L/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.