IVANIŠEVIĆ UPOZORIO ĐOKOVIĆEVOG BUDUĆEG TRENERA: Bolje se ne prihvataj posla...
Ivanišević i Đoković, Foto: EPA NEIL HALL

NIKAD DIREKTNIJI

IVANIŠEVIĆ UPOZORIO ĐOKOVIĆEVOG BUDUĆEG TRENERA: Bolje se ne prihvataj posla...

Hrvat bez dlake na jeziku o bivšem "učeniku"

Objavljeno: 10:56h

Bivši trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević, govorio je o saradnji sa najboljim teniserom sveta za švajcarske medije.

Hrvatski stručnjak je otkrio zašto je uživao u saradnji sa srpskim asom uprkos ogromnom pritisku.

Đoković je i dalje u krizi forme na manje od dve nedelje pred Rolan Garos, a poslednje razočarenje je doživeo u 3, kolu Mastersa u Rimu kada je poražen od Čileanca Alehandra Tabila.

Njegove promene ovog proleća još uvek ne donose željene plodove.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Andrea Rosito / imago sportfotodienst / Profimedia

Prvo je raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, da bi se potom zahvalio i kondicionom treneru Marku Panikiju.

- Pa, kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla. Jezik mi je svakako pomogao, nismo imali barijeru između nas. Sa Novakom je ovako: imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom - rekao je Ivanišević za švajcarski "Blik".

Da li Đoković ima neku slabost?

- Veoma je teško identifikovati slabe tačke u njemu. Da li je slabost ako promaši šut posle 25 nadigravanja? Ali šta smo uradili: Dosta smo radili na njegovom servisu, posebno na drugom servisu. Bilo je i pozicione igre na mreži i voleja. Radilo se o detaljima na ovom visokom nivou. To je slučaj sa svim vrhunskim igračima - a ipak su svi različiti: Rodžer Federer je uvek delovao potpuno opušteno na treningu. A Rafael Nadal? On tako intenzivno trenira da se osećate kao da ga juri 300 lavova.

Goran Ivanišević
Goran Ivaniševićfoto: EPA JOEL CARRETT

Bilo je neprospavanih noći...

- Uvek sam imao dobre tablete. (Smeje se.) Ne, ozbiljno: svaki dan imate pritisak u ovom poslu. Ali bio sam potpuno u redu sa tim. Navikneš se na okolnosti. Pomoglo je to što smo oboje došli sa Balkana. Novak i ja smo slični. Uvek sam bio spreman na njegove moguće reakcije - rekao je hrvatski trener.

Upitan je za Novakove "ispade" tokom mečeva.

- To se dešavalo iznova i iznova, vikao je na mene i svi su to videli. Ponekad sam mogao da ga dobro razumem na stadionu, a ponekad ne. Ponekad vam je u tenisu potreban brzi šok da biste pritisnuli dugme za resetovanje u glavi. Mislim da je mentalna komponenta najvažniji faktor u ovom sportu - rekao je Ivanišević.

Podsetimo, Ivaniševića je zamenio Nenad Zimonjić, ali saradnja još uvek nije ozvaničena, pa se potpostavlja da je u pitanju samo privremeno rešenje.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.