NA KUĆI OSUMNJIČENOG ZA DANKINO UBISTVO KATANAC: Danas Svetlanina sahrana, umrlice izlepljene na zidu (FOTO)
Kuća, Foto: NENAD KOSTIĆ

zločin i porodične tragedije

NA KUĆI OSUMNJIČENOG ZA DANKINO UBISTVO KATANAC: Danas Svetlanina sahrana, umrlice izlepljene na zidu (FOTO)

Sahrana Svetlane Dragijević će se obaviti 17. maja u 14 sati na groblju u Zlotu

Objavljeno:

Svetlana Dragijević (69) iz sela Zlot koja je umrla pre nekoliko dana, inače majka osumnjičenog ubice D. D. (50), koji je po sopstvenom priznanju, 26.marta u Banjskom polju službenim kolima "fijat panda" zajedno sa kolegom iz borskog JKP Vodovod, udario devojčicu Danku Ilić (2), biće danas sahranjena na lokalnom groblju, a njene umrlice izlepljene su po celom selu.

- Obaveštavamo rodbinu i prijatelje da je naša draga, nikad prežaljena Dragijević Svetlana iznenada preminula 15. maja 2024. godine. Sahrana će se obaviti 17. maja u 14 sati na groblju u Zlotu - piše na umrlicu koju potpisuju njeni najmiliji.

Inače, umrlice su izlepljene na oglasnoj tabli u centru sela, a samo nekoliko mesta od njene umrlice nalazi se i umrlica njenog mlađeg sina Dalibora (40) koji je preminuo u PS Bor pre 40 dana.

Svetlani Dragijević je, kako smo već pisali, iznenada pozlilo 15. maja i ona je preminula. Svetlana je od 4. aprila živela sama, pošto je policija prvo uhapsila njenog sina D. D. (50), zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Danke Ilić. Dva dana kasnije, policija je uhapsila i njenog muža R. (73), ali i mlađeg sina D. zbog sumnje da su pomogli D. da premesti telo nakon zločina.

- Ne znamo šta da kažemo... Svetlana je tog dana bila kod komšije kod kojih godinama nije išla i u jednom trenutku joj je pozlilo. Ljudi su se uplašili i odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je nažalost samo mogla da utvrdi da je žena preminula - kažu za Kurir meštani Zlota i dodaju da od 4. maja skoro niko nije komunicirao sa porodicom Dragijević jer su svi bili zgroženi postupkom njenog sina.

1 / 2 Foto: NENAD KOSTIĆ

- Odnos prema Svetlani smo narušili nakon saznanja da su njen muž Rade i drugi sin pomogli u zločinu. To nam je bilo užasno, ma i sama pomisao na to da su znali da je dete ubijeno.

Kako su potom rekle komšije Dragijevića njihova kuća se ugasila.

- Nema više ništa od njih, žali Bože samo ako nisu krivi... Ako su krivi sve su ovo zaslužili, i onda su monstrumi - kaže ljutito meštanka Zlota.

Reporteri Kurira posetili su porodičnu kuću porodice Dragijević u selu Zlot i tamo su zatekli zaključnu kuću i katanac na kapiji. Neko od rođaka, kako su nam rekle komšije bio je jutros u kući, a tome svedoči i umrlica koju su zalepili tačno ispod D. umrlice.

Muž prisustvuje sahrani

R. D. dozvoljeno je da prisustvuje sahrani svoje supruge Svetlane danas od 13,30 sati u selu Zlot kod Bora, saopštio je Kuriru Milinko Jovanović, advokat ove porodice.

Obdukcija tela pokojne Svetlane obavljeno je u zavodu za sudsku medicinu u Nišu odakle je prebačeno na lokalno groblje.

- Za 27. i 28. maj zakazano je saslušanje u Zaječaru još četiri svedoka. To je štose tiče mog branjenika i tragične sudbine devojčice, a za slučaj koji je oko Dalibora prebačen u Niš, ne mogu da dajem te informacije jer nisam upoznat s predmetom. Za ta četiri svedoka koji bi trebali da daju svoje iskaze, ne znam ko su, ali znam da do sada nisu bili deo predmeta u Zaječaru tako da se prvi put pojavljuju - rekao je Jovanović Kuriru.

Bonus video:

05:04

ŠOK TVRDNJE UGLJEŠE GRGURA: Majka osumnjičenog za ubistvo male Danke na snimku bila na samrti, ISKRENO JE GOVORILA!

(Espreso/Kurir/Branka Travica , Marko Smiljković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.