POTRESNO SVEDOČENJE DIREKTORKE "RIBNIKARA": "Dok su mi roditelji slali poruke, već sam znala da su DECA MRTVA"
Roditelji ubijen edece u "Ribnikaru", Foto: Nenad Kostić

strašno!

POTRESNO SVEDOČENJE DIREKTORKE "RIBNIKARA": "Dok su mi roditelji slali poruke, već sam znala da su DECA MRTVA"

Prema njenim rečima, svi zaposleni od 3. maja se preispituju

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu u postupku koji se vodi protiv majke i oca dečaka ubice iz OŠ Vladislav Ribnikar, a po tužbi porodice ubijene Adriane Dukić, svedočila je direktorka škole Snežana Knežević.

Ona je odgovarajući na pitanja sudije, punomoćnika oštećenih i tužene strane ispričala da funkciju obavlja od 2005. godine i da nije čula za ranije probleme sa dečakom.

- Za njega sam čula kao za dobrog đaka i ime mu se često pominjalo u vezi sa takmičenjima. Na početku 7. razreda se inače formiraju dvojezička odeljenja, mešaju se svi na nivou generacije i polaže se ispit za prispupanje tom odeljenju. Njegovi roditelji tada su zamolili da on pređe u B smenu jer su mu svi drugari bili u toj smeni - rekla je direktorka i dodala:

- Procenjeno je da on može, zbog svog ponašanja tokom šest godina u školi, dobrih rezultata na tom testu i njegovog generalnog odnosa prema školi, da promeni smenu.

Majka dečaka ubice
Majka dečaka ubicefoto: Stefan Stojanović/ Mondo

Kako je dalje objasnila, s njim ranije nije postojao problem, a ponašanje svih je praćeno i utvrđeno je da je sve u redu.

- Kobnog dana nisam bila u školi, došla sam po pozivu zamenice koja mi je samo rekla da je bila pucnjava. Nisam znala šta se tačno dešava, kad sam dosla sve dalje je preuzela već policija. Čak ni prisutni nastavnici nisu znali sve, gledali su samo kako da evakuisu decu i svoj posao su dobro uradili. Jedino odeljenje ostalo u školi je bilo ono u fiskulturnoj sali koje je naknadno evakuisano.

Knežević je ispričala i da su joj tokom evakuacije roditelji slali poruke da vide gde je njihovo dete.

- Dok su mi neki roditelji slali poruke s pitanjima, bilo je strašno, ja sam već znala da su neka deca mrtva - rekla je ona i nastavila:

- Majku dečaka ubice sam znala zbog saveta roditelja, a oca preko incidenta koji se desio u odeljenju njihovog mlađeg deteta, kada je jedan roditelj vikao i vređao oca dečaka ubice, kao i učiteljicu, ali to je sve… Posle toga je majka dečaka ubice i odustala od saveta roditelja.

Prema njenim rečima, svi zaposleni od 3. maja se preispituju.

- Ne postoji osoba koja ne oseća odgovornost posle ovoga i ne preispituje svoj rad - kazala je direktorka danas na suđenju.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

(Espreso/Kurir/Dijana Antonijević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.