POČAST ZA ČUVENOG MUZIČARA: Još jedan naš grad dobija prolaz Milana Mladenovića

ROK LEGENDA

POČAST ZA ČUVENOG MUZIČARA: Još jedan naš grad dobija prolaz Milana Mladenovića

Legenda dobija počast kakvu, bez sumnje, i zaslužuje!
Objavljeno: 10:58h

Odbornici Skupštine grada Novog Sada usvojiće na sutrašnjoj sednici predlog da prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22 dobije ime po frontmenu grupe Ekatarina velika, Milanu Mladenoviću Mislim da je ovo najbolje vreme za odluku da Novi Sad, koji konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope i prestonicu kulture, u centru grada dobije prolaz po Milanu Mladenoviću, umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji - izjavila je Branka Bežanov, predsednica gradske komisije, koja je skupštini dala ovaj predlog.

Ona dodaje da svi veliki gradovi već imaju ulice koje su posvećene "EKV-u".

- Godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije, poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima po Milanu Mladenoviću. Red je da Novi Sad, koji je uvek važio za kolevku urbane kulture na ovim prostorima, donese takvu odluku - kaže Bežanov.

Milan Mladenović, (1958-1994) frontmen benda "Ekatarina velika" je jedan od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu.

Informer.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.