Radio&Julija: Baletski rok spektakl koji kombinuje Šekspira i muziku Radioheada! (VIDEO)

kakva kombinacija

Radio&Julija: Baletski rok spektakl koji kombinuje Šekspira i muziku Radioheada! (VIDEO)

U velikoj dvorani Sava Centra, 19. aprila stići će zanimljiva umetnička dela "Radio&Julija" i "Quatro" koja spajaju balet i odličnu muziku
Objavljeno:

Kultni britanski bend Radiohead nedavno je objavio datume i lokacije svoje nove turneje, na čijoj listi se, nažalost, nije našla Srbija. Dok fanovi Radioheada nestrpljivo čekaju koncert omiljenog benda, u Beogradu će, za manje od mesec dana, biti odigran baletski rock spektakl, koji bi mogao olakšati čekanje. Talija - 8 minuta o ljubavi: Ženska senzualnost u doba preterane eksplicitnosti (VIDEO) Naime, u veliku dvoranu Sava Centra 19. aprila stižu zanimljiva umetnička dela "Radio&Julija" i "Quatro", u kojima je svetski priznati koreograf Edward Clug spojio savremeni balet, vrhunske baletske igrače i odličnu muziku.

Printscreen/ YouTube/ radiohead
On je kroz baletski rock spektakl "Radio&Julija" dao najbolji primer kako spojiti naizgled nespojivo – balet inspirisan najpoznatijim Šekspirovim delom "Romeo i Julija" doživeo je puni izražaj upravo kroz muzičku podlogu pesama Radioheada sa pet albuma - "Kid A", "OK Computer", "Amnesiac", "Hail to the Theif" i "The Bends". Uz pesme "Bulletproof.. I Wish I Was“, "Idioteque“, "Motion Picture Soundtrack“, "Fitter Happier“ i druge najbolji baletski igrači prikazuju retrospektivu nesrećne ljubavi Romea i Julije. Majke, da li ćete i dalje davati svoje ćerkice na balet posle ovog teksta? (FOTO) Radiohead spada među značajnije bendove 90-tih i 2000-tih godina, koji je imao veliki uticaj na mnoge muzičke pravce, a sa prodatih više od 30 miliona albuma spada među velikane svetske muzičke scene. Iako često osporavani i optuživani za neprepoznatljivost muzičkog pravca kojim vladaju, Thom Yorke i Jonny Greenwood su ostali verni svom jedinstvenom zvuku, obrisali granice medju žanrovima i na taj način postigli totalizam u muzici. Njihova muzika se razvijala kroz osam albuma, a svi su bez zadrške remek dela u kojima su ostvarili savršen balans između željene forme i eksperimentalnih tendencija.

dali i jedinstvenom muzičko-scenskom delu “Radio&Julija” Ovo su prelepe Srpkinje koje su zaludele celu Indiju! (FOTO)
baletski rock spektakl se mogu kupiti na blagajnama Sava Centra

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.