ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO KORISTI MAŠINA ZA SUDOVE: Ova KARDINALNA greška pušta BAKTERIJE da se KOTE
Mašina za sudove, Foto: Profimedia

upozoravamo

ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO KORISTI MAŠINA ZA SUDOVE: Ova KARDINALNA greška pušta BAKTERIJE da se KOTE

Stručnjaci za kućne uređaje iz Beka, istakli su da je vrlo važno da svoju mašinu za pranje sudova održavate čistom kako bi ispravno radila

Objavljeno:

Retko kome je pranje sudova omiljena aktivnost, a uz sve konzumira ogromnu količinu vremena. Velike šerpe, lonci, posle spremanja ručka, tanjirii, sve se to brzo nakupi i napravi džumbus u kuhinji. Zbog toga vam je često mašina za sudove često omiljena mašina u kući. dva klika dugmetom na odgovarajući program i gotovo. Međutim...

Stručnjaci za kućne uređaje iz Beka, istakli su da je vrlo važno da svoju mašinu za pranje sudova održavate čistom kako bi ispravno radila – a postoji i uobičajena greška pri ređanju sudova koja može uzrokovati probleme vašoj mašini, što znači da vaši tanjiri i šerpe neće po završetku pranje izgledati onoliko blistavo koliko ste se nadali, prenosi Mirror.

Predlažu dubinsko čišćenje mašine za pranje posuđa jednom svakih nekoliko meseci, ali učestalost ovog čišćenja zavisiće od toga koliko se često mašina za pranje posuđa koristi. Isto tako, vaša rutina čišćenja zavisiće od nivoa zaprljanosti posuđa i broju posuđa koje perete. Rekli su: „Redovnim čišćenjem vaše mašine možete sprečiti stvaranje plesni, kamenca, bakterija i neprijatnih mirisa, što na kraju vodi do savršenog i higijenski opranog posuđa“.

mašina za pranje sudova
foto: Profimedia

Ako želite da očistite svoju mašinu, a ne znate odakle da započnete, jednostavno blago vlažnom krpom obrišite spoljnu površinu i brtve vrata. Ako želite dubinski da je očistite, pokrenite unutrašnje čišćenje ili intenzivni program bez posuđa unutra. Takođe je, važno osigurati da vaša mašina posuđa nije preopterećena jer to, zajedno s nepravilnim ređanjem, može uzrokovati loše rezultate pranja. A kako biste sprečili neprijatne mirise, proverite koristite li odgovarajući program pranja za nivo zaprljanosti posuđa i broj posuđa, prenosi Večernji list.

Kada ne koristite mašinu za pranje posuđa, stručnjaci preporučuju da ostavite vrata otvorena kako bi omogućili ulazak vazduha u mašinu jer, ako su vrata zatvorena, bakterije će se razmnožavati zbog vlage. Takođe je važno redovno uklanjati kamenac kako biste osigurali da vaša mašina za pranje posuđa radi maksimalno efikasno. Stručnjaci takođe preporučuju čišćenje filtera. Rekli su: „Redovno uklanjajte i čistite filtre u podnožju vaše mašine posuđa. Uz to, redovno uklanjajte i ispirite prskalice i očistite sve začepljene mlaznice“.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.