EVO KAKO DA PREPOZNATE BUDALU: Frojd je rekao da je OVO PRVI ZNAK, dobro pričitajte njegove reči
Sigmund Frojd, Foto: Profimedia

VAŽNO

EVO KAKO DA PREPOZNATE BUDALU: Frojd je rekao da je OVO PRVI ZNAK, dobro pričitajte njegove reči

Život posle Sigmund Freuda je dobio potpuno novu dimenziju, a na ljudsku prirodu se gledalo drugačijim očima. Njegov rad je imao uticaj na buduće naučnike, filozofe i psihologe.

Objavljeno:

Prema Sigmundu Frojdu, osoba govori o onome što joj nedostaje. Onaj kome nedostaje intime govori o intimi, gladna osoba govori o hrani, osoba koja nema novca govori o novcu. Čovek nesvesno pokazuje kroz svoju priču oko čega mu se vrti život.

Sigmund Frojd poznat je kao utemeljitelj psihoanalize koja je imala značajan uticaj na psihologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, književnost i umetnost 20. veka.

Freudovi pogledi na ljudsku prirodu bili su inovativni za njegovo vreme.

Sigmund Frojd
foto: Profimedia

Njegov rad je bio toliko moćan da su mnogi budući profesori gradili svoje znanje na osnovu njegovih otkrića.

On je takođe razvio metodu u kojoj možete prepoznati budalu i glupog čoveka, i to je uradio kroz jednu rečenicu koja glasi ovako:

- Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida. Inteligentan čovek sa izgrađenim moralnim načelima će uvek osećati stid i sram u određenim situacijama, dok će budali biti ravno do mora. Takvom će biti zabavno kada ispadne budala ili kada napravi loše delo.

Frojd je takođe govorio da ništa u životu nije tako skupo kao glupost. Ona nas često košta više nego što mislimo. Na primer, pametan čovek neće otići prokockati sav novac, takođe neće posustati pred porocima koji će ga takođe koštati mnogo novca.

Glupost kada se ne kontroliše donosi veliku štetu.

(Espreso/Pult24 info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.