OVA LIMUNADA TOPI SALO SA STOMAKA: Dodajte samo 1 PROST SASTOJAK i SAGOREĆETE SVU MAST KOJU IMATE
Limunada, Foto: Printscreen YouTube/Moi Domasni Recepti

paŽnja

OVA LIMUNADA TOPI SALO SA STOMAKA: Dodajte samo 1 PROST SASTOJAK i SAGOREĆETE SVU MAST KOJU IMATE

„S obzirom na to da ovaj začin pomaže varenju, reguliše apetit i jača imunitet, izvesno je da će uz uravnoteženu, pravilnu ishranu pomoći i da se topi masne naslage.

Objavljeno:

Svi imaju naviku da jutro započinju čašom vode sa limunom ili se osvežavaju limunadom tokom dana. Ali ako svom omiljenom napitku dodate samo još jedan sastojak, dobićete prirodni sagorevač masti koji će vam pomoći da se rešite nadimanja i viška kilograma.

Muškatni oraščić je „tajni“ začin, onaj koji brojnim specijalitetima daje neodoljiv ukus i divnu aromu, ali osim što je teško zamisliti indijsku, francusku ili karipsku kuhinju bez njega, ovo voće je veoma moćno i kada dolazi do očuvanja zdravlja, pa se vekovima koristio u staroj kineskoj i indijskoj medicini.

Ali ovog puta ćemo se pozabaviti jednom posebnom prednosti muškatnog oraščića - odličan je saveznik u mršavljenju, a upravo je to ključ efikasnih domaćih mešavina za rastvaranje masnih naslaga.

„S obzirom na to da ovaj začin pomaže varenju, reguliše apetit i jača imunitet, izvesno je da će uz uravnoteženu, pravilnu ishranu pomoći i da se topi masne naslage.

Stomak, Salo, Muškarac, Gojaznost
foto: Profimedia

I svakako, s druge strane, ako ishrana nije ispravna, ni nekoliko orašastih plodova ne može pomoći. Naravno, ovo govorim u šali i ovde je pravo mesto da istaknem da je ovaj začin odličan i da obiluje brojnim mikronutrijentima koji su nam korisni, ali da treba voditi računa o količini i nikada ne preterivati.

Pošto je ovaj začin vrsta leka iz prirode, prevelika količina može imati neželjene efekte, ali i neželjena dejstva. Jedan do dva grama dnevno trebalo bi da zadovolji svačije potrebe, bez rizika od predoziranja aktivnim supstancama iz muškatnog oraščića“, objašnjava za Žena Blic nutricionistkinja i dijetetičarka Tanja Olajdžija.

Nutricionista je otkrio i napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete svoju liniju u red, ali naravno – ne čini čuda. To je samo pomoćnik u našem cilju da izgubimo višak kilograma, a to mora da prati i posebna dijeta.

Potreban vam je:

limun muškatni oraščić (samo prstohvat) malo cimeta malo kajenskog bibera

Priprema:

Dodajte prstohvat muškatnog oraščića, malo cimeta i kajenskog bibera u limunadu, dobro promešajte i uživajte u čaši ovog „prirodnog sagorevača masti“.

07:00

VIS LIMUNADA! Muzičari iz Beograda očarali pesmom koja nosi veliku poruku NEŠTO ŠTO DO SADA NISTE ČULI

(Espreso/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.