KAD ČUJETE ZA ŠTA SLUŽE KESICE SILIKA GELA, NI U LUDILU IH NEĆETE BACITI U ĐUBRE: Ni NAJISKUSNIJI Srbi nisu znali
Kesice silika gela, Foto: Printscreen Youtube/Thomas Vanhoutte

paŽnja

KAD ČUJETE ZA ŠTA SLUŽE KESICE SILIKA GELA, NI U LUDILU IH NEĆETE BACITI U ĐUBRE: Ni NAJISKUSNIJI Srbi nisu znali

A za one koji znaju da su korisni skupljači vlage u domaćinstvu, donosimo nove načine upotrebe silikonskog gela u kesicama

Objavljeno:

Ako ste vi među onima koji kesice silika-gela odmah bacaju u smeće čim izvade svoju novu obuću iz kutije, onda su ovi redovi za vas.

A za one koji znaju da su korisni skupljači vlage u domaćinstvu, donosimo nove načine upotrebe silikonskog gela u kesicama.

Najpre da razjasnimo pogrešno uverenje koje neki imaju, a to je da je sadržaj kesica otrovan.

Istina je da se unutra ne nalazi nikakav otrov već silicijum dioksid, koji ne treba da se jede (zato je to i naglašeno na pakovanju), ali može biti veoma koristan u kući.

Evo sedam načina na koje možete iskoristiti ove kesice:

Stavite ih u ranac za trening

Ove kesice upijaju višak vlage, pa će stoga čuda učiniti u vašoj opremi za teretanu. Naime, bakterije se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini, a budući da ove kesice smanjuju vlagu, biće značajno manje bakterija. A znate šta manje bakterija znači? Pa, manje neprijatnih mirisa!

Stavite ih u orman sa čistim peškirima

Peškiri
foto: Profimedia

Silika gel će, po istom principu, sprečiti širenje vlage po čistim peškirima, pa će duže zadržati svež miris. Ovo je posebno dobar savet za one ljude čiji peškiri stoje u kupatilu, koje prirodno ima dosta vlage i pare.

Da vam brijač traje duže

Verovatno brijač koristite dok potpuno ne otupi, i upravo zato bilo bi dobro da ga čuvate u plastičnoj posudi koja se zatvara, zajedno sa dve kesice silika gela. Neće biti vlage i trajaće mnogo duže.

Spasite mobilni telefon

Verovatno ste čuli da telefon koji upadne u vodu može da se spasi tako što se stavi u posudu sa pirinčem. Ne, ta riža neće privući male Kineze koji će dok vi spavate, popraviti telefon, već će upiti vodu. Isto to možete postići sa nekoliko ovih kesica.

Sačuvajte fotoaparat

Fotoaparat
foto: RINA

Ako imate dobar fotoaparat, onda sigurno znate da mu je ovo vlažno vreme neprijatelj broj jedan. Rešenje je, naravno, u ovim kesicama! Nema potrebe da čuvate svoj aparat kod kuće i nikada ga ne iznosite jer se plašite vlage u vazduhu. Samo dodajte nekoliko kesica u torbu u kojoj inače držite aparat i budite mirni.

Sačuvajte fotografije

Stare fotografije vremenom propadaju, što je zaista tužno jer, za razliku od ovih elektronskih, zaista bude neki osećaj nostalgije. Srećom, ove magične kesice su i u ovom slučaju pravi spas. Ubacite nekoliko kesica u kutiju u kojoj držite fotografije i ne brinite, vlaga im neće moći ništa.

Spasite šminku

U neseseru gde držite šminku obavezno bi trebalo da imate jednu ovakvu kesicu, koja će upiti sav višak tečnosti i spasiti vaše praškaste proizvode, kao i one u kamenu.

00:31

Neko kraducka u Baru: Nedostaju kesice čaja iz inventara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.