OVAKVU TURŠIJU SRPSKE DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Napravite DŽENERIKU U TEGLI koja je bolja i od KISELOG KUPUSA
Zimnica od dženerike, Foto: Printscreen/YouTube/Melissa Mir

recept

OVAKVU TURŠIJU SRPSKE DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Napravite DŽENERIKU U TEGLI koja je bolja i od KISELOG KUPUSA

Ovako ukusna turšija se može naći samo kod nas

Objavljeno:

Domaćice u Srbiji još uvek spremaju zimnicu, a za ovaj recept je retko koja čula. Veoma je ukusan i zdrav.

Napravite turšiju od dženerike i obezbedite ukusnu salatu tokom zime.

Sastojci

dženarika - zelena, u željenoj dozi

sirće

Zimnica
Zimnicafoto: Printscreen/youtube/Domaći recepti

beli luk - očišćeni čenovi

so

šećer

biber - 4 - 5 zrna, u tegli

piment - 2 - 3 zrna po tegli

mirođija - po 2 - 3 struka po tegli

Priprema:

Zimnca
Zimncafoto: Printscreen YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Dženarike operite i ostavite da se osuše.

Na dno svake tegle sipajte po 1 ravnu kašiku soli i 1/2 kašike šećera, sirće, 2-3 čena belog luka, po nekoliko zrna belog luka, piment, nekoliko strukova mirođije (može i celer).

Napunite teglu zelenom dženarikom i sipajte proključalu vodu. Zatvorite tegle i okrenite ih nadole.

Okrećite tegle s vremena na vreme u toku nekoliko dana. Zatim stavite turšiju od dženarike na hladno i tamno mesto.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/BonApeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.