DEVOJKA JE SVAKO JUTRO UZIMALA OVU BOMBU ZA IMUNITET: Krajnji rezultat bacio ju je u STANJE ŠOKA, bukvalno ZANEMELA
Napitak, Foto: Prinstcreen/Youtube/JENNY MARTINEZ

paŽnja

DEVOJKA JE SVAKO JUTRO UZIMALA OVU BOMBU ZA IMUNITET: Krajnji rezultat bacio ju je u STANJE ŠOKA, bukvalno ZANEMELA

Sada otkriva rezultate koje je uočila

Objavljeno:

Eksperiment jedne devojke Karoline iz Poljske počeo je sasvim slučajno, a brzo postao rutina koju je imala tokom čitave jeseni, a koja traje i dalje. Zbog slabog imuniteta, oduvek je bila sklona čestim prehladama i virusima, zbog čega je i odlučila da svakog dana pije napitak napravljen od meda, limuna i đumbira. Sada otkriva rezultate koje je uočila.

"Zbog bolesti sa kojima se borim, briga o imunitetu je za mene važna tema. Jako je oslabljen, pa sam sklona prehladama, posebno u hladnijim mesecima. Ovu 'bombu' za imunitet sam sasvim slučajno uvela u svoj svakodnevni život. Krajem oktobra bila sam na službenom putu u Krakovu, a dva sata pre polaska sela sam u kafić. Zainteresovala sam se za 'hladni čaj', tako je pisalo u meniju. Tada nisam bila prehlađena, ali sam pretpostavljala da ću se sa puta vratiti bolesna, pogotovo što sam bila okružena ljudima koji su se žalili na curenje iz nosa i bol u grlu", započela je Karolina.

"Ispostavilo se da je hladni čaj napitak čija se mešavina sastoji od meda, limuna i đumbira. Kada sam uzela prvi gutljaj, osećala sam uglavnom đumbir. Med je upotpunio ukus blagom slatkoćom i ukus je bio iznenađujuće dobar. Volela bih da svi napici protiv prehlade imaju ovakav ukus! Uz napitak sam dobila kriške limuna i pomorandže, koje su taman obezbedile dodatnu dozu vitamina C", rekla je Karolina.

Ona objašnjava da je tokom ispijanja ovog napitka osećala kako joj se toplota širi po telu. "U sekundi sam zaboravila da sam malo pre toga bila na hladnom vazduhu. Efekat zagrevanja bio je trenutan i upravo tako sam zamišljala efekat proizvoda koji se reklamiraju kao prirodni lekovi za lečenje simptoma prehlade. Odmah sam znala da ću nastaviti da pijem đumbir", rekla je Karolina i otkrila recept koji je koristila:

Trebalo bi da iscedite sok od limuna. Ja sam ga radije pravila unapred, a potom uzimala određenu količinu svakog dana.

Iscedite sok od pomorandže. Veliki sam ljubitelj citrusa, ali za ovaj recept je potrebno više limuna, pa narandžu tretirajte samo kao dodatak. Meni je pola voća bilo sasvim dovoljno.

Dodajte med u mešavinu. Nisam štedela na medu, u proseku sam dodavala oko dve pune kašike.

Začinite sok đumbirom i sa malo cimeta. Đumbir ima karakterističan ukus, ali je važan sastojak ovog napitka, tako da ne štedite na njemu.

Promene

"Samo čaša pića svakog jutra dovoljna je da osetite prijatan efekat zagrevanja. Po mom mišljenju, napitak je idealan za niske temperature. Od jeseni do sada, ja sam samo jednom imala prehladu i to samo curenje iz nosa. Moj imunitet svakako zavisi od mnogih faktora, ali redovno ispijanje đumbira je definitivno imalo veliku ulogu. Razmislite samo o sastavu napitka. Citrusi su prava vitaminska 'bomba', a dodaci ne samo da poboljšavaju ukus, već i obezbeđuju telu vredna jedinjenja", rekla je Karolina i dodala:

"Moram da napomenem da je veoma važno da o bilo kojoj suplementaciji razgovarate sa svojim lekarom. Ako uzimate lekove, morate da saznate da li oni deluju sa đumbirom. Ovaj začin ima mnogo medicinskih upotreba, ali ako se kombinuje sa nekim lekovima, efekat može da bude previše intenzivan i na kraju kontraproduktivan. Takođe zapamtite da ne treba da preterujete ni sa kakvim proizvodima i dodacima ishrani", upozorila je Karolina.

01:18

DA LI STE ČULI ZA BALKANSKI LJUBAVNI ELIKSIR? Etnološkinja o šok receptu za napitak: OVO JE GLAVNI SASTOJAK BEZ KOGA NE MOŽE

(Espreso/MONDO/T.V./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.