OVO JE NAJUKUSNIJA TORTA NA SVETU: Puna ČOKOLADE koja se topi u ustima, niko joj ne može odoleti (RECEPT)
Čokoladna torta, Foto: Prntscreen/Youtube

morate da probate

OVO JE NAJUKUSNIJA TORTA NA SVETU: Puna ČOKOLADE koja se topi u ustima, niko joj ne može odoleti (RECEPT)

Praznični dani još uvek traju, a ima li šta bolje od te euforije i uživanja u najukusnijim receptima?!

Objavljeno:

Ako niste još uvek smislili kojom poslasticom da iznenadite svoje najmilije, imamo idealan recept, koji će svi obožavati!

Recept za čokoladnu mus tortu.

Potrebno je:

ZA KORU:

- čokolada 100 g

- maslac 75 g

- jaja 2

- šećer 70 g

- rum 1 kašika

- brašno 30 g

Čokoladna torta
foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

ZA MUS:

- čokolada 300 g

- jaja 3

- šećer u prahu 30 g

- slatka pavlaka 400 ml

ZA GLAZURU:

- slatka pavlaka 100 ml

- čokolada 100 g

Kako pripremiti:

Čokoladu i maslac iseckajte, stavite u činijicu i otopite. Jaja i šećer penasto umutite, ručno umešajte otopljenu čokoladu i maslac, pa dodajte prosejano brašno i rum. Smesu sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste podmazali i posuli brašnom, pecite oko 20 minuta na 140 stepeni i ostavite da se ohladi u kalupu.

Za mus prvo umutite belanca sa šećerom, a onda im dodajte žumanca i kuvajte na pari 10 minuta. Dodajte izlomljenu čokoladu, pa mešajte da se otopi i skinite sa vatre. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Kada se fil od jaja i čokolade ohladi, u nekoliko navrata dodajte umućenu slatku pavlaku i miksirajte najmanjom brzinom. Mus sipajte preko ohlađene kore i u frižideru dobro rashladite. Slatku pavlaku i čokoladu otopite pazeći da smesa ne provri.

Kada se prohladi, sipajte preko rashlađene torte i vratite u frižider na još sat vremena da se glazura stegne. Ukrasite blanširanim listićima badema ili narendanom čokoladom.

Bonus video:

02:45

Mladenačka torta i obraćanje

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.