MNOGE ŽENE SE KUNU DA IH JE OVAJ SAVET SPASIO PRED LETO: Kažu da su zbog toga SMRŠALE do neprepoznatljivosti!
Ilustracija, Foto: Elena Vagengeym / Alamy / Alamy / Profimedia

savet

MNOGE ŽENE SE KUNU DA IH JE OVAJ SAVET SPASIO PRED LETO: Kažu da su zbog toga SMRŠALE do neprepoznatljivosti!

Istopite salo na stomaku – donosimo vam detaljni savete i poneki trik za efikasan gubitak težine na koje treba dobro da obratite pažnju!

Objavljeno:

1.Fokusirajte se na duboko disanje: Duboko abdominalno disanje ne samo da smanjuje nivo stresa, već može doprineti i smanjenju masnoća na stomaku. Praktikovanje tehnika dubokog disanja može pomoći u opuštanju tela i smanjenju hormona stresa koji su povezani sa skladištenjem masnoća u predelu stomaka.

2. Povećajte unos proteina: Proteini su važni za izgradnju mišića i osećaj sitosti. Povećanje unosa proteina može pomoći u održavanju mišićne mase tokom procesa mršavljenja i smanjiti žudnju za grickalicama i nezdravom hranom.

3. Smanjite unos šećera: Visok unos šećera može doprineti povećanju masnoća na stomaku i razvoju insulinske rezistencije. Pokušajte da smanjite unos rafinisanih šećera i ugljenih hidrata, a umesto toga fokusirajte se na konzumiranje složenih ugljenih hidrata, poput integralnih žitarica, povrća i voća.

4. Pijte dovoljno vode: Hidratacija je ključna za održavanje optimalnog metabolizma i funkcije organa. Pijenje dovoljno vode može pomoći u ubrzavanju metabolizma i sagorevanju kalorija, a takođe može smanjiti osećaj gladi i sprečiti prejedanje.

Kiloigrami, Dijeta, Vaga
foto: ilie adrian / Alamy / Alamy / Profimedia

5. Redovno vežbajte: Kardiovaskularne vežbe poput trčanja, vožnje bicikla ili brze šetnje mogu pomoći u sagorevanju kalorija i smanjenju masnoća na stomaku. Takođe, vežbe snage i trening otpora mogu pomoći u izgradnji mišića i povećanju bazalnog metabolizma, što može doprineti dugoročnom gubitku težine.

6. Pratite svoju ishranu: Vođenje dnevnika ishrane može vam pomoći da postanete svesniji svojih navika ishrane i identifikujete oblasti za poboljšanje. Beleženje svih obroka i grickalica može vam pomoći da pratite unos kalorija i makronutrijenata i prilagodite ishranu svojim ciljevima gubitka težine.

Dobro obratite pažnju – uz ove detaljne strategije i posvećenost zdravom načinu života, te pokoji trik možete postići ciljeve gubitka težine i istopiti salo na stomaka!

Bonus video:

01:32

Profesorka Elizabeta Ristanović dobitnik Zlatnog beočuga

(Espreso/Krstarica/M.S./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.