PRVI PUT U ISTORIJI! ZA PREDSTAVNIKA PRESTIŽNOG FESTIVALA IZABRAN AFROAMERIKANAC: Svi željno isčekuju taj dan!
Spajk Li, Foto: Profimedia

velika čast!

PRVI PUT U ISTORIJI! ZA PREDSTAVNIKA PRESTIŽNOG FESTIVALA IZABRAN AFROAMERIKANAC: Svi željno isčekuju taj dan!

Ovogodišnji se festival iščekuje s velikim nestrpljenjem

Objavljeno:

Američki reditelj Spajk Li (62) predstavljaće će žiri ovogodišnjeg 74. Filmskog festivala u Kanu koji bi trebalo da se održi u julu, saopštili su organizatori u utorak. Li će biti prvi Afroamerikanac u toj ulozi, istakao je da mu to predstavlja veliku čast.

Spajk Li
foto: Profimedia

Li je posao predsedavajućeg trebalo da odradi još prošle godine, pa zbog epidemije koronavirusa održavanje Festivala je odloženo. S obzirom na to da je u Francuskoj još uvek veliki broj zaraženih koronavirusom, a kampanja vakcinisanja u zemlji se sporo provodi, i dalje postoji sumnja u to hoće li se ovogodišnje izdanje festivala održati kako je planirano, od 6. do 17. jula ili će morati da se ponovo odloži.

Službeni izbor filmova i sastav žirija će biti objavljeni početkom juna. Organizatori su u objašnjenju napisali da su Lija izabrali za predsednika žirija, jer se zalaže za pitanja Afroamerikanaca i jer je autor filmova koji se bave aktivizmom, namenjenih široj publici.

Spajk Li
foto: Profimedia

Ovogodišnji festival se iščekuje s velikim nestrpljenjem. Ako okolnosti i zdravstveni uslovi dopuste, održaće se u predviđeno vreme. To bi posle godinu dana bio najveći skup glumaca i reditelja.

Naime, većina ostalih velikih filmskih festivala dosad je otkazana ili se održala putem interneta.

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.