BILE SU NAJLEPŠE SESTRE U JUGI I HARALE SU JAVNOM SCENOM: Sudbina ih RAZDVOJILA, a danas bi ih malo ko PREPOZNAO
Foto: prentscreen/youtube/Croatia Records

nekad i sad

BILE SU NAJLEPŠE SESTRE U JUGI I HARALE SU JAVNOM SCENOM: Sudbina ih RAZDVOJILA, a danas bi ih malo ko PREPOZNAO

Sestre Izolda i Eleonora Barudžija su bile među najlepšim pevačicama Jugoslavije, a onda su im se putevi razdvojili.

Objavljeno:

Sestre Izolda i Eleonora Barudžija bile su jedne od omiljenih pevačica u bivšoj Jugoslaviji, a svojom lepotom, muzikom i harizmom obeležile su poslednje decenije dvadesetog veka.

Izolda je starija dve godine od Eleonore, a muzikom se bave od rane mladosti. Godinama nakon toga, stranice njihove biografije beleže samo uspehe.

Izolda je prva "probila led", pa je, nakon studentskog hora i grupe Pop polifonija, kao i nastupa uz pratnju Džez orkestra Radio Beograda, osnovala grupu "Aska" sa Snežanom Mišković Viktorijom i Snežanom Stamenković, današnjom operskom pevačicom.

Sestre Barudžija su bile među najlepšim pevačicama Jugoslavije
Sestre Barudžija su bile među najlepšim pevačicama Jugoslavijefoto: prentscreen/youtube/Croatia Records

Ovaj ženski trio je pobedio na Jugoviziji s pesmom "Halo, halo", nakon čega su se plasirale na Evroviziju i osvojile 14. mesto.

Sledeće godine, Izolda je sa svojom mlađom sestrom Eleonorom otpevala prateće vokale Danielu Popoviću na Evroviziji u Minhenu.

Izolda je sa svojom mlađom sestrom Eleonorom otpevala prateće vokale Danielu Popoviću
Izolda je sa svojom mlađom sestrom Eleonorom otpevala prateće vokale Danielu Popovićufoto: prentscreen/youtube/Croatia Records

Naredna godina donela joj je novi uspeh, ali i skandal koji je obeležio deo njene karijere. Naime, sa Vladom Kalemberom otpevala je duet "Ćao, amore", s kojim su se predstavili u Luksembrugu na Evroviziji, ali osvojili su 18. mesto.

Spot za ovu pesmu bio je zabranjen u Turskoj jer se Izolda u njemu pojavila toples!

Izolda i Eleonora potom su osnovale duo Sestre Barudžija, s kojim su postigle velike uspehe, ali se i vratile na Jugoviziju 1992. godine, s pesmom "Hej, hej, vrati se", a njihov stajling u plavom, poput barbika, bio je i te kako zapažen.

Ljubavni život sestara Barudžija

Izolda Barudžija udala se za gitaristu Zlatka Manojlovića, s kojim je nastupala u grupi Voks, s kojom je snimila dva albuma ("Strela" i "Da li znaš"),

Izolda se 2001. godine s porodicom preselila u Nemačku, gde danas predaje solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Dizeldorfu.

Njihov sin Todor takođe se bavi muzikom i svira gitaru u bendu, ali je i zadužen za muzičku produkciju na istoj akademiji na kojoj radi njegova majka.

Eleonora Barudžija se posvetila solo karijeri i preselila se u Beograd. Udala se za kompozitora Zorana Tutunovića, s kojim je dobila dvoje dece.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/M.R/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.