PRVO JE ODOLEVAO POROCIMA, A ONDA SE SVE PREOKRENULO: Evo kako je došlo do VELIKE PROMENE, ova ŽENA je sve OTKRILA
Foto: prentscreen/RTS

zanimljivo

PRVO JE ODOLEVAO POROCIMA, A ONDA SE SVE PREOKRENULO: Evo kako je došlo do VELIKE PROMENE, ova ŽENA je sve OTKRILA

Scenaristkinja serije "Tajna vinove loze" otkrila za Espreso zašto je Marko postao poročan!

Objavljeno:

U prve dve sezone serije "Tajna vinove loze" Marko Smiljanić, koga glumi Marko Vasiljević, je u u svojoj ulozi predstavljao muškarca koji je odolevao porocima.

Međutim, u novoj sezoni on se kocka. I prokockao je veliki novac. U trećoj sezoni popularne serije scenaristkinja je Iva Mitrović i ona je za Espreso otkrila zašto su odlučili da promene karakter jednog od omiljenijih likova iz popularne serije.

Marko, Verin sin, u prve dve sezone je bio oličenje poštenja i morala. U novoj sezoni je postao kockar. Da li je ova sezona ujedno i upozorenje koliko svako od nas, nesvesno, možda da se upusti u svet poroka?

– Marko je neko ko se od početka serije bori da pronađe sebe i svoj identitet. U prvoj sezoni smo ga zatekli kako se odriče svojih želja i potreba kako bi pomogao majci i bratu. Zatim je saznao da sve što zna o svom poreklu nije istina; dobio novog oca i porodicu. U ovoj sezoni, saznao je da će postati otac. Bilo je prirodno da se Marko malo pobuni i pokuša da se otrgne i osamostali, pa makar i na destruktivan nacin. Naravno, Marko je u duši možda i najpošteniji i najemotivniji lik u seriji i bez želje da nešto otkrivamo, svakako će se potruditi da pronađe put nazad ka pravim vrednostima i onome što zaista jeste.

Otkrila zašto su odlučili da promene karakter jednog od omiljenijih likova
Otkrila zašto su odlučili da promene karakter jednog od omiljenijih likovafoto: prentscreen/RTS

U prvim epizodama treće sezone možemo da gledamo kako je Andrijani, koju glumi Iva Manojlović, nametnuto da ostane sa Markom jer je otac tako naredio. Nije tajna da često žene trpe neke odnose u svojim brakovima između ostalog i zbog toga što nemaju podršku svojih porodica. Koliko i ta situacija u seriji ukazuje na to koliko je važno da roditelji budu uz svoje dete u takvim trenucima i da se ne osvrću na to šta će okolina reći?

– Potpuno se slažemo sa konstatacijom. Verujemo da smo u toj situaciji prikazali nešto na žalost realno i čak svakodnevno. Žene su često ne samo ekonomski zavisne već i pod ogromnim pritiskom porodice i okoline da ostanu u braku po svaku cenu. Andrijana kao lik ima određenu snagu, prgavost, samouverenost - i ona se u seriji, na svoj način, bori protiv ovakvog pritiska, ali u stvarnom životu žene vrlo često nemaju takvu mogućnost.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.