OTVORENA PANDORINA KUTIJA! Espreso saznaje: Evo dokle ide BEZOBRAZLUK PEVAČA, traže ABNORMALNE HONORARE
Foto: Alibi Productions / Alamy / Profimedia

DA LI JE REALNO OVO?

OTVORENA PANDORINA KUTIJA! Espreso saznaje: Evo dokle ide BEZOBRAZLUK PEVAČA, traže ABNORMALNE HONORARE

Otkriveno je koliko su menadžeri i pevači postali bahati

Objavljeno: 08:22h

Juče smo pisali o tome kako su na stranici jednog kluba u Parizu najavljeno da će taj klub biti zatvoren od jeseni zbog nekorektnih cena pevača.

U međuvremenu, objavu ovog kluba podržali su i drugi klubovi. I to ne samo iz dijaspore, već i iz naše zemlje. U jednoj od objava otkriveno je koliko su menadžeri i pevači postali bahati.

Naime, neki pevači koji imaju samo pet pesama za svoje nastupe traže čak i 20.000 evra po nastupu. I to za nastup koji traje 45 minuta.

Objavu ovog kluba podržali su i drugi klubovi
Objavu ovog kluba podržali su i drugi klubovifoto: Profimedia

Juče smo detaljno pojasnili da nije problem samo prevelika cena koju pevači i njihovi menadžeri traže za nastupe u dijaspori. Veliki problem za sve njih je u tome što publika u dijaspori više ne želi toliko para da daje za nastupe naših pevača.

U dijaspori se klubovi masovno zatvaraju, a tamo su nekada naši pevači zarađivali najveće honorare. U najvećem problemu su oni pevači koji su planski snimali pesme za klubove, a sada uložen novac u nove albume neće moći da naplate jer neće imati gde.

U dijaspori se klubovi masovno zatvaraju
U dijaspori se klubovi masovno zatvarajufoto: Alibi Productions / Alamy / Profimedia

– I u dijaspori, kao i svuda u Evropi, sve je poskupelo. Ranije su naši ljudi u dijaspori uvek bili spremni da odvoje novac za kartu za nastup nekog pevača iz Srbije ili sa prostora bivše Jugoslavije, ali sada to više nije tako. I više velikih klubova u kojima su pevali naši pevači su zatvoreni u proteklom periodu jer interesovanje dijaspore za naše pevače je sve manje. Zato je sve manje pevača koje možete da vidite na beogradskom aeodromu, jer za njima sve manje vlada interesovanje po Evropi, gde su ranije ubirali najveće honorare. I zato su naročito u panici pevači koji su snimali pesme planski samo za nastupe u klubovima. Jer uložili su velike pare u nove albume i nabili su sebi velike cene, a gazde po Evropi više ne žele da ih plaćaju, jer im se prosto ne isplate - otkriva za Espreso jedan od estradnih menadžera koji je dobro upućen u ovu problematiku i dodaje:

– I zato sve više pevači prave koncerte u regionu. Neke je i muka naterala jer znaju da više nisu toliko traženi u Beču, Cirihu i drugim gradovima gde su nekada zgrtali ogromne honorare od pevanja dijaspori, pa su se sada okrenuli publici na Balkanu i koncertima, čak i u manjim mestima gde ranije nije bilo uobičajeno da domaće velike zvezde prave koncerte.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

01:40

Jovanović: Partizan je veliki klub i mora da se poštuje

(Espreso/ Milen Vesović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.