SKANDAL NA BEOVIZIJI! OVO NE SME DA SE EMITUJE: Hitno se zahteva POVLAČENJE pesme KOJA POZIVA NA UBISTVO ŽENA!
Foto: Printscreen

nasilja u srbiji sve više

SKANDAL NA BEOVIZIJI! OVO NE SME DA SE EMITUJE: Hitno se zahteva POVLAČENJE pesme KOJA POZIVA NA UBISTVO ŽENA!

Zbog promocije nasilja prema ženama, Autonomni ženski centar zahteva hitno povlačenje pesme „Svadba velika“ u izvođenju Bore Dugića i Balkubano iz takmičenja za Beoviziju 2020 i sa svih platformi Radio televizije Srbije gde se pesma promoviše.

Objavljeno:

Autonomni ženski centar smatra da je nedopustivo davanje javnog prostora i promocije pesmi čiji tekst eksplicitno poziva na ubistvo žene koja je rekla „ne“, koji promoviše ideju da žena treba da bude „moja ili ničija“, te lažno navodi da situacija iz pesme opisuje osećanje ljubavi.

Ovo nije prva, niti jedina numera popularne kulture koja promoviše nasilje prema ženama i smatramo da je od izuzetne važnosti da se promociji ovakvih vrednosti stane na put, pogotovo ukoliko ona dobija medijski prostor na svim platformama javnog servisa Srbije.

Podsećamo da u Srbiji svake godine između 30 i 40 žena bude ubijeno u porodično-partnerskom nasilju i da se ova situacija neće promeniti dok svi akteri u društvu ne preuzmu odgovornost za sprečavanje nasilja prema ženama i njegove promocije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.