KOPLJANICI POHAPSILI POLICAJCE U AMSTERDAMU: Tadić i ekipa su bili siloviti na startu LŠ, u Ajntrahtu iznenađenje!
Fudbaleri Ajaksa, Foto: EPA/Maurice van Steen

liga šampiona 1. kolo

KOPLJANICI POHAPSILI POLICAJCE U AMSTERDAMU: Tadić i ekipa su bili siloviti na startu LŠ, u Ajntrahtu iznenađenje!

U narednom kolu, Ajaks gostuje na "Enfildu", dok Rendžers koji je u krizi čeka ekipu Napolija

Objavljeno:

Fudbaleri Ajaksa savladali su Rendžers na svojoj "Johan Krojf areni" sa 4:0 (3:0) u utakmici 1. kola grupe "A" Lige šampiona.

Bolje nije moglo za "kopljanike". Imaju paklenu grupu u kojoj su još Napoli i Liverpul, pa je Rendžers morao biti "štrikliran" pod tačkom razno. I bio je, ne samo "štrikliran", već torpedovan.

Od samog starta je Ajaks preuzeo kontrolu utakmice, posed lopte je dostizao i preko 70 odsto u pojedinim trenucima, a šanse se nizale. Prvi pogodak dogodio se u 17. minutu kada je Edson Alvarez glavom zatresao mrežu MekLahlina nakon što je korner prethodno izveo Stiven Berghuis. Petnaest minuta kasnije i sam Berghuis uspeo je da se upiše, doduše, uz dosta sreće. Njegov udarac odbio se od noge Sendsa i završio u golu.

Samo minut kasnije, Kudus koji je doturio tu loptu Berghuisu - postiže vrlo atraktivan pogodak posle solo prodora. Strahovit šut od stative našao je put do mreže.

Ajaks je u nastavak utakmice ušao sa tri gola viška i bez briga. Kontrola lopte je i dalje bila u njihovim nogama. Svesno su usporili tempo, ali i takvi, uspeli su da uvećaju prednost.Stiven Bergvajn je pogodio u 80. minutu, a potom ubrzo zbog povrede napustio utakmicu.

Rendžers je imao jednu kakvu-takvu šansu i iz nje je Borna Barišić dao gol i to izuzetan, ali je on poništen zbog ofsajda Rajana Kenta u začetku akcije.

Dušan Tadić je odigrao čitav meč. Pravio je probleme rivalu, ali nije uspeo da zabeleži nijednu asistenciju.

U narednom kolu, Ajaks gostuje na "Enfildu", dok Rendžers koji je u krizi čeka ekipu Napolija.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.