OD AJAKSA BAČKOJ TOPOLI: Fenomenalan gest holandskog velikana povodom jubileja Dušana Tadića! (VIDEO)
Dečak ispred Ajaksovog bilborda u Bačkoj Topoli, Foto: Printscreen/Twitter/@AFCAjax

svaka čast

OD AJAKSA BAČKOJ TOPOLI: Fenomenalan gest holandskog velikana povodom jubileja Dušana Tadića! (VIDEO)

Za svu decu iz Dušanove škole, uživajte - poručili su iz Amsterdama

Objavljeno:

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić tokom vikenda je postigao dva gola za svoj Ajaks, uz prelepu asistenciju, a drugim pogotkom je ostavio još veći trag u jednom od najslavnijih klubova sveta.

Tadić je stigao do brojke od 100 golova za "Kopljanike", a do ovog učinka je stigao u 225 utakmica, a kapiten je bio na poslednjih 168.

Osim toga, on je u dresu holandskog velikana, od debija u junu 2018, zabeležio 107 asistencija.

Dušan Tadić
foto: EPA/MAURICE VAN STEEN

Ajaks je odmah na svojim nalozima na društvenim mrežama obeležio ovaj jubilej sa više moćnih videa, a poslednji je bio intrigantan za mnoge navijače amsterdamskog kluba, pa i one srpske.

Stavili su sliku iz Bačke Topole, uz tag Tadićevog rodnog grada, sa velikim crveno-belim banerom. Sada je otkriveno o čemu je reč.

Ispod banera je bio veliki bilbord sa likom Tadića i porukom "Jedan gol je postao 100 golova za Ajaks. Sad je red na tebe". Naime, klub sa "Johan Krajf bulevara" je poklonio 100 fudbalskih lopti deci u osnovnoj školi "Čaki Lajoš" u Bačkoj Topoli!

- 100 golova za Ajaks, 100 golova za budućnost. Za svu decu iz Dušanove škole, uživajte. Ovom akcijom, Tadić i Ajaks pokazuju da svako ko počne da se igra sa loptom može da sanja takvu karijeru - poručili su iz amsterdamskog giganta.

S druge strane, Tadić je o ovom ostvarenju rekao:

- Uvek daješ 100 odsto, ali nekad daješ i nešto više od toga kada igraš za tako poseban i veliki klub kao što je Ajaks. Moramo da učimo sve kako je igrati za ovakav klub. Znao sam da sam bio na koti 98, ali posle sam zaboravio i nisam ni primetio da sam dao 99. gol, a onda, kada sam dao 100. pogodak, setio sam se. Da, čoveče, 100 golova... U životu ne možeš neke stvari da forsiraš na silu, neke dođu prirodno.

Tadić je davao golove za Ajaks i protiv drugih evropskih velikana poput Bajerna iz Minhena i Benfike, a zauvek će se pamtiti njegova velemajstorska partija protiv Real Madrida na Santjago Bernabeuu.

On je 31 gol postigao iz penala, tri iz slobodnih udaraca, a ostalih 62 iz otvorene igre. Levom nogom je dao 80, desnom 18, a po jedan glavom i leđima.

U utakmicama u kojima je Tadić postigao gol, Ajaks je slavio 58 puta, uz samo jedan poraz i četiri remija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.