"ULAZIM JA, A MIHA GO - 'O, GDE SI, MALI MITROVIĆU!'... Kao da sam PAO S NEBA, vidim Kolarova, Ivanovića..."
Siniša Mihajlović i Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

hit priča

"ULAZIM JA, A MIHA GO - 'O, GDE SI, MALI MITROVIĆU!'... Kao da sam PAO S NEBA, vidim Kolarova, Ivanovića..."

Najbolji strelac reprezentacije Srbije se prisetio prvih dana u nacionalnom timu

Objavljeno: 09:57h

Aleksandar Mitrović je pričao na razne teme kao gost podkesta "Alesto" kod novinara Aleksandra Stojanovića.

Najbolji strelac reprezentacije Srbije se prisetio prvih dana u nacionalnom timu. Prvi poziv među "Orlove" dobio je od pokojnog Siniše Mihajlovića koji je tada bio selektor.

- Sećam se kao juče da je bilo. Mene je Miha zvao još pre prve utakmice u Zagrebu da dođem da se vidimo. Nisam znao što me zove. Nikad to neću da zaboravim, kao da sam pao s neba, vidim Kolarova, Ivanovića… Ulazim u hodnik, a ceo hodnik miriše na parfem, Miha stoji istuširan i kaže: ‘O, gde si, mali Mitroviću’. Ono, ulazim ja, a selektor go. Neprijatno mi je, ne znam gde da gledam. ‘Gde si, mali Mitroviću, sviđa mi se kako igraš, možeš uskoro da očekuješ poziv’.

Debitovao je Mitrogol protiv Belgije juna 2013. u kvalifikacijama za SP 2014. A prvi gol za Srbiju dao je tri meseca kasnije Hrvatskoj u remiju 1:1.

- Ja presrećan. Nisam očekivao da ću da igram, a on me uvede. Pita me i da li šutiram penale. ‘Kod mene napadači šutiraju penale.' On je toliko bio pozitivan, nije imao strah, pun samopouzdanja. Počinje utakmica, ja ono moje na krv i nož. Kod gola, udaram je glavom, ona zakači rame i ode u mrežu. Završila se utakmica, sedim kući i razmišljam da li je moguće da sam dao gol Hrvatskoj, da sam igrao sa Kolarovom, Banetom… Pa još potpisao za Anderleht. Sve se brzo izdešavalo. Neverovatno - dodao je Mitrović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.