"Partizan je bio na kolenima, Dinamo je zgazio Beograđane kao opušak": Hrvati "pale vatru" pred meč sa AEK-om
Dinamo Zagreb, ilustracija, Foto: Profimedia

mediji bruje samo o jednom

"Partizan je bio na kolenima, Dinamo je zgazio Beograđane kao opušak": Hrvati "pale vatru" pred meč sa AEK-om

I više nego zanimljiva najava meča hrvatskog medija

Objavljeno: 09:23h

Fudbaleri Dinama iz Zagreba dočekuju grčki AEK u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a sve to nakon velike tragedije koja se dogodila u Atini zbog koje je i odložen prvi meč ovih klubova.

U hrvatskim medijima je ovo glavna tema, a "Sportske novosti" su "provokativnim" tekstom najavile ovoj duel, pritom umešavši beogradski Partizan.

Spomenutu medij je uporedio aktuelnu situaciju sa utakmicom koju je Dinamo igrao protiv Partizana 1997. godine.

Tako su "Sportske novosti" najavile utakmicu na Maksimiru naslovom "Dinamovi sudari s AEK-om neodoljivo podsećaju na utakmice s Partizanom, Bišćanu treba ekipa sa mu**ma."

Stadion Maksimir
Stadion Maksimirfoto: Printscreen/Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

U tekstu piše:

- Sudari Dinama i AEK-a neodoljivo nas podsećaju na one utakmice koje su Modri 1997. godine igrali protiv Partizana, protiv prvaka države koja nas je bombama i granatama zavijala u crno. Ti beogradski i zagrebački dueli bili su više od fudbala, igrani su pod neviđenim pritiskom, igralo se ne samo za pobedu, već i za nacionalni ponos, pritisak je bio ogroman.

- Slična je situacija i ovoga puta. Prvaci Grčke su Dinamo proglasili neprijateljskim klubom, ne žele nikakvu komunikaciju, odbili su i “ljubazni poziv” na zajedničku večeru dan pre utakmice, napravili su sve da se dve fudbalske utakmice pretvore u rat. Te 1997. godine Partizan je bio na kolenima, nestao je pod kopitima plave konjice, nakon poraza u Beogradu s minimalnih 0:1 Dinamo je zgazio Beograđane u Zagrebu kao opušak, bilo je 5:0. Partizan je izgledao kao provincijska ekipa, nestao je, ugasio se pred naletima Silvija Marića, Igora Cvitanovića, Marka Viduke, Roberta Prosinečkog... Bila je to čarobna zagrebačka noć, nikad zaboravljena. I svakako jedan od najvećih trijumfa - navode "Sportske novosti."

Bonus video:

01:56

GORI ZAGREB! Žestoka tuča navijača Dinama i Legije: Više stotina huligana rasturilo jedan kvart!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.