NAVIJAČKI NEREDI KAKVI SE NE PAMTE U NEMAČKOJ: Nakon tuče sa policijom 100 povređenih! (VIDEO)
Neredi su počeli na meču Bundeslige, Foto: EPA/RONALD WITTEK

HAOS

NAVIJAČKI NEREDI KAKVI SE NE PAMTE U NEMAČKOJ: Nakon tuče sa policijom 100 povređenih! (VIDEO)

Ovo nisu scene kakve želimo da vidimo

Objavljeno:

Navijači Ajntrahta iz Frankfurta izazvali su ozbiljne nerede na utakmici protiv Štutgarta (1:2), sukobljavajući se sa snažnim snagama policije. Incident se dogodio u subotu, a rezultirao je sa oko 100 povređenih na obe strane.

Sukobi su izbili pre početka meča, a nemački mediji nisu u potpunosti razjasnili šta je dovelo do tako nasilnih sukoba između navijača Ajntrahta i policije, koji već imaju istoriju konflikata.

Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila šta je bilo inicijalno okidač nereda koji su izazvali zabrinutost u nemačkoj javnosti.

Policija je, nakon nereda, izdala saopštenje u kojem je navela da su navijači Ajntrahta napali redare koji su kontrolisali ulazak na tribine, što je izazvalo dalje nemire.

"Takođe, napali su i spasilačku ekipu na stadionu. Kada su redari potom pozvali policiju da pomogne, veliki broj navijača Frankfurta spontano je reagovao i solidarisao se sa manjom grupom problematičnih navijača, i oni su zajedno napali redare i članove spasilačke ekipe", navodi se u saopštenju policije.

U objavi se dalje navodi da su navijači prilikom napada koristili flaše, pirotehniku i metalne ograde.

"Policija je upotrebila fizičku silu, biber sprej i pendreke kako bi odbila napade huligana i zaustavila je nerede kada je dobila pomoć koju je u međuvremenu pozvala", rečeno je iz policije.

Organi reda su uhapsili nekolicinu huligana, a policija će narednih dana, kako je rečeno, raditi na identifikaciji svih onih koji su "ozbiljno narušili red i mir" na sportskoj priredbi.

Prema navodima nemačkih medija, 70 navijača je povređeno tokom tuče sa policijom, od toga sedmorica njih teže.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.