VUČIĆ: FINALE LIGE EVROPE U BEOGRADU! Evo kada će Srbija biti domaćin (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Starsport©

OTKRIVENO!

VUČIĆ: FINALE LIGE EVROPE U BEOGRADU! Evo kada će Srbija biti domaćin (FOTO)

Predsednik je prisustvovao ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog stadiona u Surčinu koji će primati 52.000 gledalaca

Objavljeno: 11:13h

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije oblišao je pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027. godine.

Prisustvovao je ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog stadiona u Surčinu koji će primati 52.000 gledalaca.

Nacionalni stadion
Nacionalni stadionfoto: Ministarstvo finansija

Predsednik je nedavno najavio da stadion mora biti gotov do kraja jeseni 2026. godine i nada se da bi to moglo da se desi i ranije.

- Stadion je na 121 hektar, potrebno je da se pobode 2.400 šipova 20 metara u zemlju, da bi stadion bio stabilan. Imaće 52.000 gledalaca, čeka se odluka, ali mislim da smo dogovorili to sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA. Već 2028. se ovde igra finale Lige Evrope! Narodu ćemo dati da izabere ime. Ja sam mislio da se zove Srbija, daćemo narodu da glasa. Pametniji su ljudi - rekao je Vučić.

Nastavio je predsednik.

- Nije pitanje samo stadiona, već i života naših ljudi, gde će roditelji da vode svoju decu i unučiće, gde će da provode vreme, da se zabave. Kada napravite tako da je sve pokriveno, gde imate grejanje, uslugu neverovatnu, da pojedete i popijete šta hoćete. Kada odete na NBA, to je zabava, to moramo mi da napravimo - istakao je Vučić.

Nacionalni stadion
Nacionalni stadionfoto: Ministarstvo finansija

Govorio je i o projektantu.

- Mark Fenvik je radio projekat stadion, jedan od najboljih u svetu, on je radio onaj kontejner stadion u Kataru i one najbolje na kojima smo igrali. Piksi se zapričao, da mu kažem da bolje igra nego na onim stadionima u Kataru, ali naljutiće se - zaključio je Vučić.

Bonus video:

00:22

Nacionalni stadion

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.