Tata, hoću i ja u reprezentaciju! Da li su bili toliko dobri ili su radile rodbinske veze? (FOTO)

NEPOTIZAM U FUDBALU

Tata, hoću i ja u reprezentaciju! Da li su bili toliko dobri ili su radile rodbinske veze? (FOTO)

Neki od selektora fudbalskih reprezentacija ostaće upamćeni po tome što su u nacionalnoj selekciji trenirali svoje sinove
Objavljeno: 22:02h

Većina fudbalera po završetku karijera nastavi da se bavi fudbalom, a deo njih se odluči za trenersku karijeru. Upravo su neki od najvećih velikana ove igre, pravili i zapažene karijere i u trenerskom poslu. Mnogi od njih kasnije su vodili i selekcije svoje zemlje na velikim takmičenjima. Jedne ćemo pamtiti po dobrim i lošim rezultatima, druge po skandalima, a treće po tome da su bili selektori svojim sinovima. Ćezare i Paolo Maldini Obojica legende Milana i italijanske reprezentacije. Ćezare je preuzeo kormilo "Azura" pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine i sinu dao kapitensku traku. Italijani su poraženi u četvrfinalu od domaćina posle izvođenja jedanaesteraca. Ćezare je posle prvenstva podneo ostavku, dok se Paolo povukao iz reprezentacije 2002. godine.

Zlatko i Niko Kranjčar
ako je tada 20-godišnji Niko bio jedan od najtalentovanijih igrača Hrvatske, njegovo pozivanje u reprezentaciju od strane oca Zlatka podelilo je fudbalsku javnost. stariji Kranjčar svima zapušio usta kada je uspeo da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.
Ilija i Dušan Petković Slučaj "Petković" Tada široj javnosti nepoznati Dušan Petković, sin selektora Ilije, uvršten je na spisak putnika za Nemačku. Selektor se odlučio da pozove sina pre Marka Pantelića i Veljka Paunovića koji su igrali sasvim solidne sezone u svojim klubovima.
Twiitter/@Ekipa 24, News1
Bob i Majkl Bredli Majkl Bredli prošao je sve mlađe kategorije SAD, i odmah pošto mu je otac Bob preuzeo A reprezentaciju i on je postao član iste. Uspeli su da odvedu SAD na Svetsko prvenstvo u Africi gde su poraženi u 1/8 finala.
Deni i Dejli Blind I uspelo mu je ono što nijednom selektoru nije 30 godina - Holandija neće igrati na smotri najboljeg kontinentalnog fudbala prvi put od Evropskog prvenstva 1984.
Arnor i Ejdur Gudjonsen. pravo su on i Ejdur 1996. godine u prijateljskom meču ušli u istoriji evropskog reprezentativnog fudbala kao jedini otac i sin koji su igrali zajedno za nacionalnu selekciju.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.