MLADI KOŠARKAŠ SRBIJE JEDAN OD FAVORITA ZA NAGRADU ZVEZDE U USPONU: Konkurencija mu prvi i šesti pik sa drafta!
Foto: Starsport

vredna nagrada

MLADI KOŠARKAŠ SRBIJE JEDAN OD FAVORITA ZA NAGRADU ZVEZDE U USPONU: Konkurencija mu prvi i šesti pik sa drafta!

Srbin će najozbiljniju konkurenciju imati u igračima iz NBA lige

Objavljeno: 11:39h

Svetsko prvenstvo u košarci na programu je od 25. avgusta, a FIBA je ove sezone po prvi put uvela priznanje za najboljeg mladog igrača a turniru, a u konkurenciji su igrači koji su rođeni 2002. godine ili kasnije.

Srbija će imati svog kandidata u toj kategoriji, a reč je o Nikoli Joviću koji je rođen 9. Jun 2023. godine, a važi za jednog od favorita da ponese ovo laskavo priznanje.

Mladi košarkaš se ozbiljno nametnuo u pripremnom periodu i pokazao da poseduje potencijal u meču sa Italijanima kada je ubacio 18 poena, a zatim je u duleu sa Brazilom njegovim poenima Srbija prelomila meč.

Košarkaška reprezentacija Portorika, Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarka, Nikola Jović
foto: Starsport

Ipak, imaće žestoku konkurenciju pošto će se na turniru naći još nekoliko supertalentovanih košarkaša kao što su Džoš Gidi koji nastupa za Austaliju i izabran je sa šestog mesta na NBA draftu 2021. godine.

Pored njega tu su i reprezentativac SAD Paolo Bankero koji je bio prvi pik na prošlogodišnjem draftu, zatim Španac Huan Nunjez, koji je dobio šansu nakon što su izostali Lorenzo Braun i Riki Rubio, zatim i njegov saigrač iz državnog tima Usman Garuba, koji je nedavno dobio otkaz u Oklahomi. Od preostalih mladih igrača tu su Italijani Mateo Spanjolo i Gabrijele Pročida, kao i reprezentativac Finske Miro Litl, te Brazilac Giljerme Santos, kao i član Dominikanske Republike Žan Montero.

Bonus video:

04:00

Nikola Jović o početku priprema


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.