DVOJAC SRBIJE SILNO MOTIVISAN PRED PRVI MEČ: Cilj je medalja!
Foto: Espreso/Emlija Jovanović

očekivanja

DVOJAC SRBIJE SILNO MOTIVISAN PRED PRVI MEČ: Cilj je medalja!

Veruju da mogu da iznenade i kući se vrate sa medaljom

Objavljeno:

Već prvog dana su organizatori počeli da dobijaju pohvale od strane igrala, a njima su se pridružili i naši reprezentativci Dušan Ristić i Nikola Jović.

Član Majami Hita, Nikola Jović, istakao je da jedva čeka da se takmiči sa najboljim igračima na svetu.

- Jedva čekam da počne. Svi su zadovoljni, svi su srećni kako ovo izgleda. Svi smo pozitivni i nadamo se dobrim rezultatima - rekao je Jović.

- Jedva čekam da počne. Svi su zadovoljni, svi su srećni kako ovo izgleda. Svi smo pozitivni i nadamo se dobrim rezultatima - rekao je Jović.

Prvi rival će biti Kina koju su "orlovi" savladali na Kupu Solidarnosti.

- Kina protiv koje smo igrali pre sedam dana, nadamo se sličnom ishodu - dodao je Jović.

Kako kaže, pritiska nema kod njega.

- Ja taj pritisak u glavi ne osećam. Igram ovaj sport iz ljubavi i stvarno ga volim. Volim da se takmičim. Zato sam i došao. Da se pokažem u što boljem svetlu - zaključuje Jović.

Njegov iskusniji kolega Dušan Ristić deli njegova mišljenja.

- Svi smo radili vredno i odradili smo sjajan posao od kako smo došli u Manilu. Uslovi su fenomenalni i odradili smo svaki trening perfektno. Ulazimo u utakmicu svi spremni. Svi su fokusirani na svoje uloge i podređeni su timu. To je najvažnije - rekao je Ristić.

Ne smatra da je ubedljiva pobeda nad Kinom u pripremama garant bilo čega, niti da treba da se vija ona sa što većom razlikom.

- Ne razmišljamo o koš razlici. Cilj je da u svaku utakmicu uđemo sa maksimalnim pristupom i poštovanjem prema protivniku. Ovo je Svetsko prvenstvo, svako će dati svoj maksimum i odigrati sjajnu utakmicu protiv nas. Da se ne opterećujemo sa rezultatom, već da idemo od četvrtine do četvrtine, pa će i rezultat sam doći - dodaje Ristić.

Cilj je medalja.

- Što da ne, to je nama svima cilj. Mislim da se ne zalećemo previše. Prvo smo fokusirani na grupu, da odigramo tri utakmice što bolje. Da nastavimo sa uigravanjem, jer smatram da ovaj tim ima još više prostora za napredak. Nadamo se da ćemo rasti kao tim i tempirati da forma bude najbolja onda kad je najbitnije - zaključio je Ristić

Reprezentacija Srbije igra prvi meč u subotu od 14:30 protiv selekcije Kine.

Bonus video:

01:38

Bogdan pogodio iz nemoguće pozicije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.