OZBILJNE KRITIKE ZA ZVEZDINOG NAJSKUPLJEG IGRAČA: "On igra za sebe, a sad su ga i druge ekipe provalile!"
Nejpir je odigrao loš meč protiv Partizana, Foto: Starsport©

kritike

OZBILJNE KRITIKE ZA ZVEZDINOG NAJSKUPLJEG IGRAČA: "On igra za sebe, a sad su ga i druge ekipe provalile!"

Da li je Zvezda pogrešila sa dovođenjem Amerikanca

Objavljeno:

Košarkaši Partizana su na svom terenu savladali Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom derbiju u Evroligi rezultatom 88:86.

Crveno beli su nakon poraza na skoru 1-4, dok je ekipa Željka Obradovića došla do drugog trijumfa te su sad na 2-3.

Bivši košarkaš Nenad Miljenović osvrnuo se na dešavanju na tom meč, a pre svega na izdanje košrkaša Crvene zvezde Šabaza Nejpira.

"On igra za sebe, u nekom svom ritmu i u ritmu svojih poteza, kako bi on hteo. Ne deluje mi kao da ima širu sliku, da li je to dobro za ekipu i kako to treba da izgleda celokupno. Sad ekipe 'provalile' da mu ne prija prosto agresivnost defanzivna, kako na lopti tako i u 'pik end rolu', jer ne voli da se reši lopte. Samim tim ceo napad Zvezde nema nikakav 'flou' jer on ne pušta loptu na vreme, a onda uđe Teodosić pa onda sve izgleda normalno. Vidi kako Teo lako pusti loptu, a to je razlika, u tim detaljima kada neko oseća ekipu, kada je neko pravi plejmejker, a sa druge strane neko ko realno nije", rekao je Miljenović u podkastu "EuroleagueChitChat".

"Nejpir već pokazuje nekim rešenjima da on je više na poziciji dva nego na poziciji jedan, što za Zvezdu možda i nije dobro, jer se sigurno očekivalo od njega da bude nosilac, a da Teo bude neko ko će da pripomogne, a ne da nosi Zvezdu tokom cele sezone. A na kraju će ispasti drugačije, da će Teo morati da bude taj koji će da nosi. Mislim da se trener Sferopulos onako malo reputacijski odlučio za Nejpira u smislu 'derbi je, imamo neku prednost, bolje i da izgubim sa Nejpirom nego da sad pustim Jaga'. Iako je Jago bio odličan", stakao je Miljenović.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.