NEZAUSTAVLJIV: Aleksa Avramović ga dovodio do ludila, a on sada DOMINIRA NBA ligom!
Aleksa Avramović, Foto: Starsport©

košarka života

NEZAUSTAVLJIV: Aleksa Avramović ga dovodio do ludila, a on sada DOMINIRA NBA ligom!

Još jedna sjajna partija

Objavljeno:

Košarkaši Oklahoma sitija pobedili su u gostima Nju Orleans rezultatom 106:85 u okviru 3. meča prve runde plej-ofa Zapada.

Tanderi sada vode rezultatom 3:0 u pobedama i samo im još jedna fali za prolazak u narednu fazu.

Šaj-Gildžus Aleksander je predvodio Oklahomu sa 24 poena, osam asistencija i pet skokova, pratio ga je Džoš Gidi sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija, Džejlen Vilijams je ubacio isti broj poena uz devet skokova i pet asistencija. a u pobedničkom sastavu dvocifren je bio još i Ludgenc Dort sa 12 koševa.

Šaj-Gildžus Aleksander
Šaj-Gildžus Aleksanderfoto: Sean Gardner / Getty images / Profimedia

Brendon Igram bio je najbolji u Nju Orelansu sa 19 poena, Si-Džej Mekalum imao je 16 poena, pet skokova i sedam asistencija, Herbert Džons je upisao 15 koševa i sedam skokova, dok je Trej Marfi imao deset poena i šest skokova.

Oklahoma je do nedostižne prednosti stigla tokom druge deonice i do kraja meča ju je sačuvala. Pelikansi su samo u jednom navratu uspeli da smanje razliku na ispod deset poena.

Gildžus-Aleksander je tako još jednom dokazao da je sa pravim razlogom jedan od kandidata za MVP-a, a izgleda da mu je dosta lakše da igra u NBA nego na Svetskom prvenstvu, na kojem ga je dosta mučio Aleksa Avramović sa nekoliko ukradenih lopti.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.