DA LI ĆE I OVOGA PUTA BITI IZGOVORA? Nikola Jokić ne ide na Olimpijske igre?
Nikola Jokić u dresu Srbije, Foto: Emilija Jovanović

čeka se rasplet

DA LI ĆE I OVOGA PUTA BITI IZGOVORA? Nikola Jokić ne ide na Olimpijske igre?

Blizu je kraha

Objavljeno:

Dvostruki MVP NBA lige, srpski centar Nikola Jokić, na ivici je eliminacije sa Denver Nagetsima u polufinalu zapadne konferencije.

Minesota je protekle noći došla do druge pobede u seriji i to na strani, pa će Nagetsi morati da u gostima vade kestenje iz vatre.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Forma u kojoj se nalaze Nagetsi ne obećava, pa se vrlo lako može očekivati da Minesota eliminiše aktuelne osvajače NBA prstena iz 2023. godine.

"Dok jednom ne smrkne drugom ne svane", tako glasi jedna stara poslovica koja najbolje oslikava buduću odluku Nikole Jokića da zaigra u dresu Srbije - na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Prošle sezone, Jokić je sa Denverom stigao do polovine juna i uspeo da osvoji prsten, ali je nakon toga bio isceđen i nije prihvatio poziv selektora Svetislava Pešića za Mundobasket u Manili.

1 / 6 Foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia

Ukoliko se stvarno desi da Jokić ispadne sa Denverom do polovine maja, onda neće biti problema da se odmori i spremi za igre u Parizu? Imao bi dosta vremena za relaksaciju i oporavak uoči početka pripema naše selekcije, verovatno u julu mesecu ove godine.

Naravno, Nikoli želimo da zdrav i bez povrede dovrši započeti plej-of. Izgovora ovoga puta ne bi trebalo da bude ako Minesota počisti Denver?

Olimpijske igre u Parizu startuju 26. jula i traju do 11. avgusta 2024. godine. Srbija se nalazi u grupi sa SAD (Sjedinjene Američke države), Južnim sudanom i Portorikom.

Bonus video:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.