Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!
Foto: KSS.rs

Deca iz zemlje košarke

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Protiv Španije za zlato

Objavljeno: 22:24h

Bravo majstori! Tako se pokazuje da se dolazi iz zemlje košarke! Srpski juniori su u finalu Evropskog prvenstva.

Naša reprezentacija do 18 godina slavila je u polufinalu protiv starog rivala Litvanije 83:77 i boriće se za titulu šampiona Evrope protiv Španije.

Ovo je prva medalja u mlađim kategorijama za našu košarku još od 2015. godine kada su mladi reprezentativci osvojili titulu šampiona "starog kontinenta".

foto: Print Screen Youtube

Veliki ispit su položili izabranici Vlade Jovanovića u duelu sa velikim protivnikom i pokazali da imaju štofa za budućnost.

Odlično su odigrali prvo poluvreme i rano stečenu prednost su održavali i u jednom trenutku se čak odlepili na +10. Međutim, dogodio se pad na startu treće četvrtine.

Sa tri trojke vezane za litvansku selekciju naša prednost je istopljena iz protivnik se prvi put na meču našao u vođstvu. Zaškripalo je tada u našoj odbrani, a u napadu je delovalo kao da što pre žele da vrate prednost na svoju stranu.

foto: Nemanja Pančić

Ipak, smirio ih je selektor na pauzi pred poslednji period, dao im prave upute i već posle dva minuta četvrte deonice opet je vođstvo bilo na našoj strani.

Opet su se trojkama vratili Litvanci i najavili neizvesnu i dramatičnu završnicu, ali su Pecarski, Vulikić i Uskokovi tada preuzeli odgovornost i postizali odlučujuće poene donevši Srbiji pobedu i plasman u finale.

Najefikasniji u našem timu bili su Mišković i Marjanović sa po 15 poena, a 11 je dao Vulikić. Kod protivnika Kisunas 18, Venskus 17 i Velicka 16.

foto: Printscreen/fiba.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.