MOŽDA JE TO PARTIZANOVA ŠANSA: Grobari uteruju strah u kosti igračima Lijetuvos Ritasa!
Foto: Saša Pavlić Koky

Nije im svejedno

MOŽDA JE TO PARTIZANOVA ŠANSA: Grobari uteruju strah u kosti igračima Lijetuvos Ritasa!

Jedan od najiskusnijih igrača litvanskog tima je govorio koliko je teško igrati pred Partizanovim navijačima u Beogradu

Objavljeno:

Košarkaši Partizana imaće svoju premijeru u Evrokupu pred domaćim navijačima u sredu od 20 časova u duelu protiv Lijetuvos Ritasa.

Jasno je da je na papiru litvanski tim veliki favorit u ovom susretu, pre svega zbog kvaliteta i iskustva igrača koje ima u svom rosteru, ali sa druge strane suočiće se sa mladim timom i navijačima koji prave jednu od najpaklenijih atmosfera u Evropi.

Upravo o tome je govorio jedan od najiskusnijih igrača iz Ritasa, Lukas Mavrokefalidis, koji tvrdi da je ovo jedno od tri najteža gostovanja u Evropi, te je jasno da on i saigrači najviše strahuju od Grobara.

foto: Saša Pavlić Koky

- Ekstremno je teško igrati u dvorani Aleksandar Nikolić. To je jedna od tri dvorane u kojim je najteže igrati u Evropi! Posebno je teško kada je do kraja napunjena navijačima. Naravno, to je za mene najbolja atmosfera i pokušavam da uživam u svakom momentu. To vam daje dodatnu motivaciju i povećava vam fokus. Svaki igrač mora da igra u takvoj atmosferi - rekao je Mavrokefalidis.

Što se tiče sastava Partizana, upoznat je bivši grčki reprezentativac sa teškom finansijskom situacijom koja je diktirala roster crno-belih za ovu sezonu.

- Ove godine u srpskom timu ima mnogo mladih igrača. Do toga je došlo i zato što Partizan nije rešio finansijske probleme. Mladi talenti su u timu, ali je trener veoma iskusan. Naravno, beogradski klub ima i nekoliko iskusnijih igrača. Partizan zaslužuje da bude nazvan rasadnikom talenata. Svake sezone, ovaj klub stvori nekoliko košarkaša koji kasnije odgovaraju kvalitetu jačih klubova - kazao je Grk.

BONUS VIDEO: Na poluvremenu utakmice Srbija - Gruzija sa zvučnika su grmeli - DORSI

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.