Trener Nemanje Bjelice se povukao zbog raka! I šef stručnog štaba Voriorsa na odmoru zbog zdravlja!

ŠTA SE OVO DEŠAVA U NBA?

Trener Nemanje Bjelice se povukao zbog raka! I šef stručnog štaba Voriorsa na odmoru zbog zdravlja!

Manje od mesec dana je ostlao do početka lige, a dva stručnjaka su morali da se privremeno povuku sa svojih pozicija zbog zdravstvenog stanja
Objavljeno:

Šampion NBA lige, Golden Stejt je u velikom problemu, kao i Minesota Timbervulvsi. Oba tima su manje od mesec dana pre početka sezone ostali bez glavnih trenera i to na duže, a razlog nisu otkazi, već, nažalost, njihovi problemi sa zdravljem. Čovek koji je doveo Voriorse do šampionskog prstena, Stiv Ker, morao je posle prvih nekoliko treninga da se povuče zbog problema sa kičmom. Ker je tokom letnje pauze više puta operisao leđa, ali još se nije dovoljo oporavio zahvata.

- Posle prva dva dana u trening kampu, shvatio sam da moram da usporim i da se posvetim rehabilitaciji kako bih bio spreman za vrhunac sezone - izjavio je Ker koga će na mestu prvog trenera menjati njegov pomoćnik, legendarni Luk Volton.
Golden Stejt sezonu počinje 27. oktobra, a u San Francisku očekuju da se njihov trener što pre oporavi i zauzme svoje mesto na klupi, iako je on rekao da ne zna koliko će biti odsutan. Kada je u pitanju Minesota problem je mnogo ozbiljniji, pošto je sredinom prethodne sezone Flipu Saundersu ustanovljeno da boluje od raka limfe. On je odmah bio podvrgnut hemoterapiji i najavljivao da će biti spreman za novu sezonu.
Međutim, u odnosu na situaciju u avgustu kada je bilo obelodanjeno da ima Hodžkinov sindrom, situacija se dosta promenila kao i prognoze lekara. Iako je medicinski tim isprva govorio da je njegovo stanje izlečivo, sada je postao životno ugrožen. Gotovo je sigurno da i ako uspe da se izvuče, neće se vraćati na klupu "vukova" ove sezone, a pitanje je uopšte da li će se 60-godišnji stručnjak vraćati trenerskom poslu uopšte. On u Minesoti obavlja takođe i poslove sportskog direktora kluba.
Na njegovo mesto je, za sada, postavljen privremeni trener Sem Mičel sa kojim će od ove godine sarađivati i naš Nemanja Bjelica koji je obukao dres Timbervulvsa. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.