"ZA RAZLIKU OD INDIJANAPOLISA..." Pešić o potcenjivanju protivnika pred Portoriko (VIDEO/FOTO)
Svetislav Pešić tokom utakmice Srbije i Kine, Foto: Starsport©

"MAKSIMALNA POSVEĆENOST"

"ZA RAZLIKU OD INDIJANAPOLISA..." Pešić o potcenjivanju protivnika pred Portoriko (VIDEO/FOTO)

Stalno naglašavam da treba da moraš da ostaneš skroman, a veruješ u sebe. Onaj koji ostaje skroman, a ima samopouzdanje, to je mnogo važno, rekao je selektor između ostalog

Objavljeno:

Svetislav Pešić, selektor Srbije govorio je pred utakmicu sa Portorikom u ponedeljak od 14 časova u drugom kolu B grupe Mundobasketa.

- Svaka utakmica je važna, ovo je zvanično takmičenje, počeo je Mundobasket. Za razliku od Indijanapolisa, gde je mogla da se izgubi neka utakmica jer je bio drugi sistem takmičenja, sada nemaš pravo na to. Izgubiš – ispadaš. Mnogo je važno da to znamo. To nam je i razlog da razgovaramo sa igračima, jer je značajna utakmica. Želimo da svaku utakmicu iskoristimo, da pobedimo i da od iste imamo neku korist kada su u pitanju timska i individualna igra, da se igrači podižu i da svaka utakmica donese neki kvalitet, ne samo rezultatski - počeo je Pešić.

Svetislav Pešić tokom utakmice Srbije i Kine
Svetislav Pešić tokom utakmice Srbije i Kinefoto: Starsport©

Ono što je najvažnije – ekipa treba da nastavi da raste.

- Dobro radimo, slušaju koliko im odgovara. Dobro je, svesno su zašto su došli ovde, vrlo je važno da njihova unutrašnja komunikacija bude dobra, to je najvažnije. Većina igrača nikada nije igrala zajedno, zato je važno da oni među sobom komuniciraju, da pričaju, da kažu jedni drugima šta je dobro, šta ne, šta im odgovara ili ne. Tako treba da bude pre i posle treninga, kao i na samom terenu. Ceo dan treba da bude posvećenost maksimalna - kaže je Pešić.

Selektor nije gledao pobedu Dominikanske Republike nad Italijom.

- Nisam gledao, pravo da vam kažem, gledao sam malo Nemačku. Znate kako, to je to, da li je to sada iznenađenje – po meni jeste. Međutim, Dominikanska Republika je već pokazala da može da napravi iznenađenja, pobedili su Argentinu u kvalifikacijama za Mundobasket. Imaju Taunsa koji donosi kvalitet u svakom smislu. On je kompletan igrač. Treba da znate da su to sve igrači koji nastupaju u španskoj ligi, zajedno igraju duže vreme, isto kao i Italija. Možda su Italijani mali potcenili rivala, a potcenjivanje te obavezno kazni - rekao je Pešić.

Finska je izgubila od Japana i već ispala iz dalje trke za drugu fazu.

- To je baš veliko iznenađenje, uz respekt prema Japanu. Znamo da je Finska prava reprezentacija, timska, igraju izuzetnu košarku, baš sam iznenađen. Turnir je, svaki dan se igra, dolaze povrede, Petrušev se povredio... Ne znamo šta se dešava u ostalim ekipama, nema se vremena za brzu regeneraciju, zato fokus mora da bude maksimalan do kraja - istakao je Pešić.

03:05

Pešić o Petruševu i Portoriku

Imao je poruku za kraj.

- Stalno naglašavam da treba da moraš da ostaneš skroman, a veruješ u sebe. Onaj koji ostaje skroman, a ima samopouzdanje, to je mnogo važno. Ako postoji taj balans, onda sve zavisi od tebe. U tom pravcu idemo dobro, stalno pričamo o tome i nadam se da ćemo se poboljšati u ukupnoj igri - zaključio je Pešić.

Bonus video:

02:03

Bogdan Bogdanović posle pobede nad Kinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.