PSI LAJU, VETAR NOSI: Stiglo objašnjenje oko "doping afere" u koju uvlače Novaka Đokovića
Novak Đoković, Foto: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

više nema dileme

PSI LAJU, VETAR NOSI: Stiglo objašnjenje oko "doping afere" u koju uvlače Novaka Đokovića

Da li je sve bilo po protokolu?

Objavljeno: 17:22h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se našao na udaru javnosti tokom Završnog turnira Dejvis kupa, pošto se usprotivio doping kontroli neposredno pred meč sa Britancem Kameronom Norijem.

Poznato je da se profesionalni sportisti podvrgavaju testiranju na nedozvoljene supstance nakon mečeva, ali ovog puta su odlučili da promene praksu.

- Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku - rekao je Đoković posle meča sa Britancem.

Očekivano, usledio je talas kritika na Novakov račun, neki sportisti su tražili suspenziju, ali naravno da u njegovom ponašanju nije bilo ništa sporno, te se nikakvi dodatni postupci neće pokretati protiv njega.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Daniel Perez

Povodom čitave situacije se oglasio i portparol Jedinice za integritet tenisa, koji je objasnio proceduru.

- Zahvaljujući formatu timskog takmičenja, uključujući i Dejvis kup, timovi mogu biti informisani da su izabrani za testiranje pre starta mečeva i da mogu da obezbede uzorke kada su spremni. Od momenta obaveštavanja i davanja uzorka, oni su motreni od strane člana anti-doping tima - rekao je on.

Sve u svemu, bio je ovo još jedan pokušaj da se Novak uvuče u aferu, a jedino još doping skandal nisu uspeli da mu smeste.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.