RAČUN ZA STRUJU ZA AVGUST STIGAO MU I IZNOSIO JE ČAK 2.300 EVRA! Cene divljaju, Srećkova ispovest ŠOKIRA
Foto: Espreso

ŠTA JE BRE OVO?!

RAČUN ZA STRUJU ZA AVGUST STIGAO MU I IZNOSIO JE ČAK 2.300 EVRA! Cene divljaju, Srećkova ispovest ŠOKIRA

Mere pomoći građanima i planove za moguća poskupljenja i redukcije planiraju i ostali gradovi

Objavljeno:

Jedan bjelovarski ugostitelj dobio je račun za struju za avgust za objekt od 50 kvadrata od čak 2.300 evra, javlja RTL. Poskupljenje je do 360 posto u odnosu na isti mesec prošle godine.

"Neugodno zaista, računi su sve veći, mi to nažalost nećemo moći da podnesemo. Došli smo do još gore pandemije sada, a to su računi za struju", tvrdi Srećko Koljić, vlasnik ugostiteljskog objekta u Bjelovaru.

Gradovi se već pripremaju

"Ono što sad mogu reći da će najavljena poskupljenja cena energenata biti ogroman udar na jedinice lokalne samouprave u celoj Hrvatskoj", rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

U Zagrebu se planira ušteda i u sportskim objektima, energetska obnova zgrada. A dok čekaju razgovore s Vladom, već su krenuli u razgovore s HEP-om oko redukcije potrošnje javne rasvete.

Mere pomoći građanima i planove za moguća poskupljenja i redukcije planiraju i ostali gradovi.

"Moramo videti alternativne načine grejanja, uvesti i ugraditi dodatne solare jer Bjelovar neće moći da izdrži ovo poskupljene od osam do 10 puta", smatra Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

"Nije dovoljno prepisati nešto u Briselu i reći 'leti manje hladite prostoriju, zimi manje grejte i sve je okej'. Ono što Vlada danas treba da zna je kolika je bojazan da će biti potrebne redukcije i koliko će energije manjkati, to trebaju znati i građani i privreda", tvrdi Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.