LEPA HRVATICA JE BOGINJA ZA AUTOMOBILE: Mušterije ODLEPILE za njom, a ona ima samo OVO da poruči HEJTERIMA (FOTO)
Laura Pavlović, Foto: PtintScreen/ Facebook/ Laura Pavlović

žena!

LEPA HRVATICA JE BOGINJA ZA AUTOMOBILE: Mušterije ODLEPILE za njom, a ona ima samo OVO da poruči HEJTERIMA (FOTO)

U svojoj garaži, s timom od tri žene i jednog muškarca, mlada stručnjakinja za automobile cele dane provodi dovodeći vozila u red

Objavljeno:

Laura Pavlović (26) iz Rijeke svoju ljubav prema automobilima je pretočila u firmu za detaljno čišćenje vozila. Kaže da ima zlih komentara, ali to joj ne smeta.

U svojoj garaži, s timom od tri žene i jednog muškarca, mlada stručnjakinja za automobile cele dane provodi dovodeći vozila u red. Detaljno ih čisti, polira, sređuje farove, doteruje felne i bavi se poslom inače percipiranim uglavnom za muškarce.

Ljubav prema automobilima, otkriva, rodila se još u detinjstvu, piše 24sata.hr.

„Odmalena sam bila okružena automobilima, kad sam još kao devojčica pomagala roditeljima koji su se bavili mehanikom i po potrebi čišćenjem. Kasnije sam završila fakultet za arhitektonskog tehničara i jedno vreme radila u struci, kao crtač, te radila na gradilištu, ali moja prva ljubav vukla me nazad u garažu. Kad sam svoju ideju prenela suprugu Marinu, on me je ohrabrio i bio mi najveći vetar u leđa. Budući da u Hrvatskoj ne postoji škola za ovako nešto, 2019. sam otišla na tzv ‘kar ditejling’ kurs u Zagreb, za održavanje i dubinsko čišćenje motornih vozila, te dve godine kasnije otvorila firmu“, kaže vredna mlada preduzetnica.

Da ovaj posao nije samo za muškarce potvrđuje veliki broj i interes žena koje joj se javljaju za savete i upute kako da se i same bave sličnim.

Čeka me još edukacija

„Na početku mog poslovnog puta upoznala sam samo jednu devojku koja se bavi istim poslom, a danas ih znam već deset. Često me zovu zainteresovane žene i drago mi je što s njima mogu da podelim svoje iskustvo i savetujem ih, no smatram da sam još jako daleko od neke potencijalne edukatorke. Naime, nije sve na svakom autu isto, uvek postoji izuzetak, jako puno toga se uči u hodu. Na primer, lično se još nisam ni dotakla teme o koži, što je posebna etapa za sebe jer je puno delova u autu od kože, koja se može farbati, brusiti, restaurirati i slično, tako da me još čeka ta i edukacija za keramiku“, skromno kaže Laura, koja ne beži ni od zahtevnih fizičkih poslova za koje su, kaže, potrebni fizička snaga i kondicija kad se treba penjati na skale i istezati kako bi se npr. očistio krov kombija.

Posla, kaže, ima napretek.

„Većinom radim za dve auto kuće, ali tu su naravno i privatne osobe, ali u obzir dolaze sve vrste automobila, a nedavno smo dobili i upit da izađemo na teren i okušamo se u čišćenju teretnih vozila, što je novi izazov. Ove godine je najpopularnije dubinsko čišćenje, koje je inače popularno uglavnom kad zatopli, po leti, a pre pola godine je to bilo poliranje“, otkriva ambiciozna Riječanka.

Ne mari za komentare

Upitana nailazi li u svom poslu na predrasude, kaže da su one od klijenata retke i najviše ih ima od kolega koji je ponižavaju izjavama da je „daleko ona od profi“, ali dodaje kako ne razmišlja previše o tome.

„Želela sam da obavljam nešto skroz drugačije i autentično, pogotovo zato što je u vreme kad sam ja krenula s objavama u Hrvatskoj Instagram bio rezervisan za devojke blogerke ili devojke koje pričaju o modi i šminki. Kod mene nema okolišanja. Svesna sam da su greške deo procesa i mislim da je u redu i to pokazati na društvenim mrežama kako bi ljudi dobili stvarnu sliku života. Nije svaki moj dan savršen“, iskrena je Laura.

(Espreso/ Nova/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.