INVAZIJA BUBA U ZGRADI U RIJECI! NE SKAČU, ALI UJEDAJU: Roditelji u PANICI, deca imaju po 30 uboda!
Ujedi stenica, Foto: Ted Pink / Alamy / Alamy / Profimedia

opasni insekti

INVAZIJA BUBA U ZGRADI U RIJECI! NE SKAČU, ALI UJEDAJU: Roditelji u PANICI, deca imaju po 30 uboda!

Invazija stenica u Rijeci, građani u panici

Objavljeno:

Invazija stenica stigla je i u Rijeku. Pošast koja zagorčava život stanovnicima sve više evropskih gradova (poslednja je zabeležena u Parizu), a sporadično se, s dolaskom sve većeg broja turista, javlja i u Hrvatskoj, sada se "nastanila" i u jednoj zgradi.

Prema rečima Renate, koja sa porodicom živi na 16. spratu zgrade, stenice im znatno narušavaju kvalitet života i ne mogu da ih se reše.

- Deca imaju po 30 uboda, po celom telu. Ne mogu da se vide golim okom po danu, izlaze samo noću. Našli smo ih u dnevnoj sobi, dečjoj sobi, čak ispred ulaznih vrata i u hodniku. Znači da šetaju po zgradi, jer stižu do 13. i 14. sprata. Zvala sam za dezinsekciju, ali su rekli da ih ne vide. Zvala sam i Nastavni zavod za javno zdravlje, sanitarnu inspekciju, gradske predstavnike - rekla je očajna Renata, stanovnik zgrade koja ima ozbiljan problem sa stenicama.

Stenica
foto: Ingo Arndt / Minden Pictures / Profimedia

Renata sa suprugom i njihovo dvoje dece živi u stanu u Rijeci, a zbog stenica ne mogu da spavaju. Takođe, fizički izgled im je narušen, pa je deci neugodno da idu u školu sa takvim ugrizima.

- Rekli su mi da one ne skaču, već da hodaju, ali to nam puno ne znači. Leglo je, navodno, na 15. spratu, ali je sve počelo na 14. spratu gde su pre pola godine boravili stranci - rekla je Renata.

Predstavnik suvlasnika stanova u pomenutoj zgradi kaže kako je upoznat sa situacijom sa stenicama i da je kompanija, koja je zadužena za održavanje te zgrade, o tome obavestila Dezinsekciju. Prema njegovim rečima, problemi su nastali u stanu na 14. spratu, koji je nakon odlaska privremenih stanara nekoliko puta tretiran zbog stenica.

Ipak, mesecima kasnije, pošast je počela da se pojavljuje i u drugim stanovima.

Bonus video:

07:06

BIO-TERORIZAM: Komarci - ratnici

(Espreso/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.