STIGLI GLAVNI REZULTATI BOCE IZ KOJE JE PIO MLADIĆ KOJI SE OTROVAO U RIJECI: Evo šta je otkriveno
Analize, Foto: Viacheslav Ratynski / AFP / Profimedia

opasnost u hrvatskoj

STIGLI GLAVNI REZULTATI BOCE IZ KOJE JE PIO MLADIĆ KOJI SE OTROVAO U RIJECI: Evo šta je otkriveno

34 osobe su do sada otrovane gaziranim pićima u Hrvatskoj

Objavljeno:

Objavljeni su glavni rezultati boce iz koje je pio mladić koji se otrovao u Rijeci, javlja Index.hr.

"U nastavku događaja na području PU primorsko-goranske, jednoj osobi je pozlilo prilikom konzumiranja alkohola – policijski uviđaj je u toku, obaveštavamo javnost da je Centar za forenzička ispitivanja i veštačenja 'Ivan Vučetić' izvršio veštačenja spornih i nespornih uzoraka koji su mu dostavljeni na osnovu naredbe Opštinskog državnog tužilaštva u Rijeci."

"Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirao povređeni po fizičko-hemijskim svojstvima poklapaju se sa tečnošću iz flaše aromatizovanog bezalkoholnog pića koja mu je servirana, dok je analizom utvrđeno da se radi o visoko alkalnim vodenim rastvorima. (pH=13,6)", saopštila je policija.

"Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o deterdžentu i/ili odmašćivaču. Dalje, u 20 nespornih staklenih boca istog pića primljenih u originalnoj ambalaži utvrđeno je da sadrži providne tečnosti sa pH 3,5, što odgovara pH vrednostima ovih vrsta pića.

U vezi sa prvim prijavljenim događajem na području PU Zagreb od 7. novembra, završeno je i veštačenje tečnosti iz plastične boce bezalkoholnog pića i utvrđeno je da tečnost iz boce ima pH vrednost od 2,59, što je takođe uobičajeno za ovu vrstu pića, a u tečnosti nisu otkrivena jedinjenja koja bi bila neuobičajena za ovu vrstu pića", saopštila je policija.

Bonus video:

02:57

NIKO NE ZNA GDE JE ZAVRŠILO 7.000 TONA OPASNOG OTPADA U SRBIJI

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.