ZELENSKI SAOPŠTIO NAJSTRAŠNIJU VEST: Da se SMRZNEŠ, jezivo!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

nema šale!

ZELENSKI SAOPŠTIO NAJSTRAŠNIJU VEST: Da se SMRZNEŠ, jezivo!

Vlada je zadužila državnu kompaniju za naftu i gas Naftogas da akumulira najmanje 19 milijardi kubnih metara gasa u ukrajinskim podzemnim skladištima

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da njegova zemlja obustavlja sav izvoz uglja i gasa uoči, kako je naglasio, „najteže zime tokom svih godina od sticanja nezavisnosti“, prenosi TAS S.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

"Zbog rata, to će zaista biti najteža zima tokom svih godina nezavisnosti. U ovom periodu nećemo prodavati svoj gas i ugalj u inostranstvo. Sva domaća proizvodnja će se biti usmerena na zadovoljenje unutrašnje potražnje", rekao je Zelenski u video obraćanju na Telegram kanalu.

Premijer Denis Šmigal saopštio je da je proizvodnja uglja u ukrajinskim rudnicima opala za trećinu od kraja februara, kada je počeo rat, i preporučio stanovništvu "da se pripremi za najtežu grejnu sezonu u Ukrajini", navodi TAS S. Vlada je zadužila državnu kompaniju za naftu i gas Naftogas da akumulira najmanje 19 milijardi kubnih metara gasa u ukrajinskim podzemnim skladištima.

1 / 7 Foto: Profimedia

Bonus video:

00:41

POKUŠALI DA IZVRŠE SAMOUBISTVO TABLETAMA?! Eksperti: Ljudi OVAJ lek mešaju sa Andolom A NE ZNAJU DA JE SMRTONOSNA DROGA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.