ERDOGANU PAO KAMEN SA SRCA: Turskom lideru napokon LAKNULO
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

OGLASIO SE

ERDOGANU PAO KAMEN SA SRCA: Turskom lideru napokon LAKNULO

Juče je ruski predsednik Vladimir Putin rekao Erdoganu da želi "stvarne garancije o striktnom poštovanju Istanbulskog sporazuma"

Objavljeno: 14:00h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je će se od danas sporazum o koridoru žitarica "nastaviti na isti način kao i ranije".

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je svom turskom kolegi da se Moskva složila da se vrati sporazumu koji je uz posredovanje Turske i UN omogućio transport ukrajinskog žita kroz Crno more, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je rekao da je Šojgu nazvao turskog šefa diplomatije Hulusija Akara i obavestio ga da će se od danas sporazum o koridoru žitarica "nastaviti na isti način kao i ranije".

1 / 5 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Predsednik Turske je izjavio da će prioritet biti isporuka žita afričkim zemljama, među kojima su Somaliju, Džibuti i Sudan, jer je Rusija izrazila zabrinutost da će većina žitarica da završiti u bogatijim zemljama.

Juče je ruski predsednik Vladimir Putin rekao Erdoganu da želi "stvarne garancije o striktnom poštovanju Istanbulskog sporazuma", posebno to da Kijev ne koristi humanitarni koridor u vojne svrhe, pre nego što se potencijalno ponovo pridruži dogovoru o žitu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.