ŽENA PAKISTANSKOG MILIJARDERA KOJI JE SA SINOM POGINUO U PODMORNICI OGOLILA DUŠU: U ovom trenutku je IZGUBILA NADU
Podmornica koja je implodirala kod olupine Titanika, Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

VELIKA TUGA

ŽENA PAKISTANSKOG MILIJARDERA KOJI JE SA SINOM POGINUO U PODMORNICI OGOLILA DUŠU: U ovom trenutku je IZGUBILA NADU

Porodica Davud ukrcala se na brod podmornice „Polar Prince“ na Dan očeva, 18. juna, nadajući se putovanju života

Objavljeno: 11:15h

Kristin Davud, majka tinejdžera Sulejmana Davuda, koji je poginuo u pomorskoj katastrofi Titana, otkrila je da je prvobitni plan bio da ona sa svojim suprugom Šahzadom Davudom krene u podvodnu avanturu, ali svoje mesto dala je sinu, jer je on "stvarno želeo da ide".

Porodica Davud ukrcala se na brod podmornice „Polar Prince“ na Dan očeva, 18. juna, nadajući se putovanju života. Kristin i 17-godišnja ćerka Alina bile su na brodu kada je stigla jeziva vest da je komunikacija sa podmornicom „Titan“ izgubljena.

Kristin kaže da je svu nadu o pronalasku muža i sina izgubila kada je prošlo 96 sati od zarona, jer je to ukazivalo na strašnu činjenicu – posada je ostala bez kiseonika.

Američka mornarica objavila je da su se čuli zvukovi, ali detalji nisu javno objavljeni. Sve to, prema rečima Kristin, samo je „odlagalo šok“.

„Imali smo puno nade, mislim da je to bila jedina stvar koja nas je izvukla iz svega“, rekla je ona.

Biznismen sa sedištem u Velikoj Britaniji Šahzada i Sulejman dve su od pet žrtava koje su poginule kada je podmornica Titan pretrpela „katastrofalnu imploziju“ na samo 500 metara od olupinaTitanika.

Kristin je rekla da je ekspedicija do istorijske olupine bila planirana još 2020. godine, ali otkazana je zbog pandemije koronavirusa.

„Onda sam se povukla i svoje mesto dala Sulejmanu, jer je on zaista želeo da ide, a ja sam bila srećna što će se njihov san (Sulejmanov i Šahzadin) napokon ostvariti“, rekla je ona.

Podmornica Titan
Podmornica Titanfoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Želeo je da obori Ginisov rekord

Takođe je rekla kako je Sulejman u podmornicu poneo svoju rubikovu kocku, jer je hteo da obori svetski rekord. Uspevao je da je složi za 12 sekundi.

„Rekao je, rešiću rubikovu kocku 3.700 metara pod morem, kod Titanika“, ispričala je majka.

Ovaj student univerziteta u Glazgovu takođe je i napravio lego Titanika, od 10.000 delova.

Kristin je dodala da su se ona i ćerka zaklele da će pokušati da završe Rubikovu kocku u Sulejmanovu čast i da namerava da nastavi posao svog muža.

Podmornica Titan
Podmornica Titanfoto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

„Bio je uključen (Šahzada) u toliko stvari, pomogao je velikom broju ljudi i mislim da Alina i ja zaista želimo da nastavimo to nasleđe i da mu na taj način odamo čast“, rekla je Kristin.

Kristin i Šahzada su se upoznali na fakultetu, kada ona nije znala ni reč engleskog.

Rekla je da je bio ljubitelj istorije i da je bio opsednut dokumentarcima.

Pored njenog muža i sina, u podmornici su poginuli i direktor kompanije „OceanGate“ Stokton Raš (61), britanski biznismen Hamiš Harding (58) i Pol-Henri Nargeolet (77), bivši ronilac francuske mornarice.

(Espreso/ Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.