ZBOG OVOG DEČAKA SE CELA FRANCUSKA DIGLA NA NOGE! POLJUBIO MAJKU i otišao na posao gde ga je čekao METAK (FOTO)
Haos u Francuskoj, Foto: EPA/MOHAMMED BADRA

danas će biti sahrana

ZBOG OVOG DEČAKA SE CELA FRANCUSKA DIGLA NA NOGE! POLJUBIO MAJKU i otišao na posao gde ga je čekao METAK (FOTO)

BBC navodi da je majka Munija imala samo Naela, koji nikada nije upoznao oca

Objavljeno:

U Nanteru, gradiću na zapadnom obodu Pariza, danas će biti održana sahrana Naela M, tinejdžera arapskog porekla kojeg je francuska policija ubila iz vatrenog oružja pošto je njegov automobil zaustavila zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Trenutak kada policajac puca na 17-godišnjeg Naela zabeležen je na video snimku, a ovo ubistvo koje se desilo u utorak izazvalo je nasilne proteste širom Francuske.

BBC navodi da je majka Munija imala samo Naela, koji nikada nije upoznao oca. Navodi se da je mladić radio kao dostavljač hrane vozilom u kojem je i ubijen.

Neredi u Francuskoj
Neredi u Francuskojfoto: EPA/MOHAMMED BADRA

Njegovo školovanje za električara u srednjoj školi u Suresnu, nedaleko od mesta gde je živeo, opisano je kao haotično. Često je izostajao iz škole, zbogh čega je bio uključen u rad nevladine organizacije "Oval sitojan" iz Nantera koja se bavila ingrecijom u društvo tinejdžera koji su imali problema u školi.

Iz te organizacije su naveli da Nael nije bio umešao u maloletničku delikvenciju, ali ga je policija tokom 2021. nekoliko puta zaustavljala u automobilu kojim je kao dostavljač hrabe upravljao iako je bio maloletan i nije imao vozačku dozvolu.

Poznato je da je igrao ragbi u lokalnom klubu iz Nantera. Pre odlaska na posao kobnog dana poljubio je majku i oprostio se od nje rečima "volim te, majko".

Francuska policija je samo tokom poslednje noći nereda između petka i subote uhapsila skoro hiljadu demonstranata koji su sukobili sa snagama reda zbog Naelovog ubistva.

Vlasti su na ulice francuskih gradova poslale 45.000 policjaca kako bi obuzdali nasilje.

Bonus video:

06:09

FRANCUSKA VLADA JEDVA PREŽIVELA! Stručnjaci o nemirima u Francuskoj i njihovim posledicima EVO ŠTA JE MAKRONOVA TAKTIKA

(Espreso / BBC / Stejtsmen)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.