MEDIJSKI MOGUL SE POVLAČI SA ČELA IMPERIJE: Odlazi u penziju nakon 7 DECENIJA, a evo ko će ga NASLEDITI
Rupert Mardok, Foto: Lewis Whyld / PA Images / Profimedia

odlazak sa funkcije

MEDIJSKI MOGUL SE POVLAČI SA ČELA IMPERIJE: Odlazi u penziju nakon 7 DECENIJA, a evo ko će ga NASLEDITI

Rupert Mardok odlazi sa funkcije predsednika Fox-a nakon 70 godina

Objavljeno:

Rupert Mardok (92) saopštio je da se povlači sa pozicije predsednika kompanije Fox i News Corp nakon 70 godina.

Milijarder će preuzeti novu ulogu predsednika emeritusa, a njegov sin Lachlan će postati jedini predsednik obe kompanije.

U ime odbora direktora Fox-a i News Corp-a, rukovodećih timova i svih akcionara koji su imali korist od njegovog predanog rada, čestitam svom ocu na njegovoj izvanrednoj 70-godišnjoj karijeri - rekao je Lachlan u svojoj izjavi.

- Zahvaljujemo mu na njegovoj viziji, pionirskom duhu, nepokolebljivoj odlučnosti i trajnom nasleđu koje ostavlja kompanijama koje je osnovao i nebrojenim ljudima na koje je uticao - dodao je mlađi Mardok, a prenosi Daily Mail.

Portparol kompanije potvrdio je da će Lachlan doći na novu poziciju nakon godišnjih generalnih sastanaka sredinom novembra.

Medijski mogul je dospeo u žižu novinarskog posla 1950-ih i postao je glavni holivudski direktor 1985. godine, kada je kupio "Twentieth Century Fox" od naftaša Marvina Dejvisa za 600 miliona dolara.

U dopisu zaposlenima, Mardok je napisao: "Za moj ceo profesionalni vek, bio sam svakodnevno angažovan na novostima i idejama, i to se neće promeniti. Ali pravo je vreme da preuzmem različite uloge, znajući da imamo zaista talentovane timove".

Bonus video:

11:51

CNN o situaciji sa korona virusom i vakcinaciji u Srbiji

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.