KADIROV SPREMAN DA POMOGNE PALESTINCIMA: Ima SNAŽAN STAV, a Rusi MORALI odmah da se "PERU", evo ŠTA je Peskov rekao
Ramzan Kadirov, Foto: Profimedia

palestina i izrael

KADIROV SPREMAN DA POMOGNE PALESTINCIMA: Ima SNAŽAN STAV, a Rusi MORALI odmah da se "PERU", evo ŠTA je Peskov rekao

Peskov se odmah oglasio posle Kadirove podrške Palestincima u sukobu protiv Izraela

Objavljeno:

Nakon što je čečenski lider Ramzan Kadirov izrazio podršku Palestincima, Kremlj je saopštio da Rusija održava diplomatske veze s obe zemlje uključene u sukob.

"Imamo dugogodišnje istorijske veze s Palestincima, nastavljamo da negujemo kontakte, uključujući i na visokom nivou. Ali u isto vreme imamo odnose s državom Izrael, s kojom takođe imamo mnogo toga zajedničkog, posebno veliki broj naših sunarodnika koji žive u ovoj državi", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Stoga, u ovom slučaju, održavamo odnose s obe strane", dodao je on.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Na pitanje o prirodi ruske podrške Palestincima, Peskov je rekao da je Moskva aktivno uključena u diplomatske napore i da učestvuje u različitim formatima tražeći osnove za rešenje.

"Nameravamo da nastavimo da ulažemo napore i igramo ulogu u smislu pomoći u pronalaženju puta do nagodbe", rekao je Peskov.

U snimku objavljenom juče, Kadirov je izrazio "potpunu podršku" Palestincima i predložio raspoređivanje svojih "mirotvornih" snaga u misiji rešavanja sukoba u Izraelu.

1 / 5 Foto: AP Photo Fatima Shbair

Kadirov je takođe pozvao "islamske, muslimanske i arapske zemlje da daju zajedničku izjavu u zaštiti svoje muslimanske braće" i okrivio Zapad i Evropu za sukob u Izraelu.

Ranije danas Peskov je izrazio značajnu zabrinutost zbog eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba i pozvao na mirno rešenje.

Bonus video:

05:02

IZRAEL JE DOŽIVEO SRAMOTU ZBOG USPAVANIH VOJNIKA MOSADA! Stručnjaci tvrde: Narednih dana rat će ESKALIRATI, EVO ŠTA SLEDI

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.