AMERIKA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI! Na meti nova grupa kompanija zbog transporta ruske nafte
Brod, Foto: Printscreen/Youtube/МЫ НЕСЁМ АНДРЕЕВСКИЙ ФЛАГ

SUKOB DVE SILE

AMERIKA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI! Na meti nova grupa kompanija zbog transporta ruske nafte

SAD je uveo sankcije novoj grupi vlasnika brodova zbog prevoza ruske nafte

Objavljeno:

SAD je uveo sankcije novoj grupi vlasnika brodova zbog prevoza ruske nafte po cijenama iznad limita koji je odredila skupina G7.

SAD je u saradnji s partnerima u grupi G7 zapretio sankcijama kompanijama budu li servisirale pomorski transport ruske nafte skuplje od 60 dolara po barelu, nastojeći smanjiti prihode Rusije za finansiranje invazije na Ukrajinu.

Meta su sankcija u prvom redu prevoznici i osiguravatelji kojima preti zamrzavanje imovine i raskid poslovnih odnosa s partnerima u SAD-u i zemljama G7.

Sredinom listopada američko ministarstvo financija uvelo je sankcije kompaniji Ice Pearl Navigation SA sa sedištem u Turskoj, vlasniku tankera Yasa Golden Bosphorus, koji, kako su naveli, transportuje naftu sa cenom većom od 80 dolara po barelu.

Sankcionirali su tada i kompaniju "Lumber Marine SA" sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vlasnika tankera "SCF Primoyre", za koji su ustvrdili da prevozi rusku naftu sa cijenom većom od 75 dolara po barelu.

U četvrtak uvrstili su na popis i kompanije sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) "Kazan Shipping Incorporated", "Progress Shipping Company Limited" i "Gallion Navigation Incorporated" i tri broda u njihovom vlasništvu.

Brodovi "Kazan", "Ligovsky Prospect" i "NS Centurys" plovili su pod zastavom Liberije i koristili su u prevozu nafte ruskog porekla usluge američkih državljana, dodali su.

- Brodarske kompanije i brodovi koji učestvuju u trgovini ruskom naftom i koriste usluge kompanija u Koaliciji za cenovni limit moraju biti svesni da ćemo pozvati na odgovornost za nepoštivanje (sporazuma - op. ur.), rekao je u izjavi zamjenik ministra finansija Wally Adeyemo.

Ustrajemo u očuvanju stabilnosti tržišta uprkos ratu Rusije protiv Ukrajine i istovremeno smanjujemo zaradu koju Kremlj koristi za finansiranje nezakonitog rata i nepokolebljivi smo u ankcionisanju onih koji omogućuju zaobilaženje cenovnog limita", naveo je Adeyemo.

Bonus video:

00:48

SRBIJI SU UGALJ I NAFTA BITNIJI OD GASA! Šormaz za Kurir TV šokirao: Ne uvođenjem sankcija Rusiji SAMO GUBIMO

(Espreso/SEEbiz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.