NAPISALA ZASTRAŠUJUĆU PORUKU, PA ZAPALILA SVOJ DOM: Tu nije KRAJ STRAVIČNIM ZLOČINIMA, potom je podmetnula... VIDEO
Sekund pred požar, Foto: PrintScreen/ YouTube/ NORTHANTS POLICE

neverovatno

NAPISALA ZASTRAŠUJUĆU PORUKU, PA ZAPALILA SVOJ DOM: Tu nije KRAJ STRAVIČNIM ZLOČINIMA, potom je podmetnula... VIDEO

Žena je uz poruku pretnje zapalila svoj stan i napravila eksploziju ispred tuđeg stana

Objavljeno:

Žena (39) koja je zapalila svoj stan pre nego što je izazvala eksploziju ispred stana svog bivšeg partnera osuđena je na šest godina zatvora.

Kako navodi policija iz engleskog grada Northempton, Leron Mari Telbot (39) podmetnula je više požara u svom stanu, 21. decembra 2022. godine, oko 2.10 ujutru.

Kada su vatrogasne ekipe stigle da ga ugase, na zidu su zatekli natpis "Ovaj stan može da gori u paklu".

Talbot je uhapšena u vezi sa požarom i kasnije optužena za namerno podmetanje požara.

Tu nije bio kraj njenih zločina

Ali to nije bio kraj njenih zločina, jer je 18. juna 2023. godine, prema unapred isplaniranom napadu, otputovala do stana svog bivšeg partnera u Draperi, Northamptonu, i nešto posle 20 časova, sa podignutom kapuljačom, zapalila flašu butan gasa. Kako navode, ona je pokušala da ubaci flašu koja se zapalila u poštansko sanduče stana.

Kada to nije uspelo, ostavila je bocu da gori ispred njegovih ulaznih vrata, što je izazvalo ogromnu eksplozijuraznela je dvoje vrata, a usled eksplozije popucali su zidovi, dok je izazvala i strukturnu štetu i spalila tepih.

Srećom, njen bivši partner nije bio tamo u to vreme, iako dokazi sugerišu da je mislila da će biti, i srećom niko nije povređen.

Osuđena na šest godina zatvora

Talbot je ubrzo uhvaćena i optužena za podmetanje požara sa namerom da dovede život u opasnost, prilikom čega se izjasnila krivom za oba dela u septembru prošle godine pred Sudom u Nortemptonu.

Ona se ove nedelje (16. januara) vratila u isti sud gde je osuđena na šest godina zatvora sa produženim rokom od četiri godine.

- Zločin Lauren Talbot je izuzetno opasan. Mogla je da ubije nekoga kao rezultat oba dela i pukom srećom niko nije povređen. Kao što možete videti na snimku, haos koji je napravila kada je zapalila tu konzervu butana je obiman. Vrlo lako je moglo da se završi velikim požarom u celom bloku, koji je prouzrokovao neopisivu štetu, i nadam se da je to nešto o čemu ona razmišlja tokom svog boravka u zatvoru - izjavio je detektiv na slučaju, Konstable Harison i dodao:

- Takođe želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim čoveku u ovom slučaju koji je podržavao našu istragu od početka. Srećom, tog dana nije bio u svom stanu, ali je razumljivo da je incident imao veoma stvaran uticaj na njega.

Bonus video:

00:07

EKSPLOZIJA U NAGORNO KARABAHU: Povređeno 200 ljudi u požaru skladišta goriva

(Espreso/ Blic/ Northampton policija/ Skaj njuz/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.