PAZITE SAMO KOME SE SADA OBRATIO LUKAŠENKO! Poslao MOĆNU PORUKU, beloruski PREDSEDNIK NIJE ŠTEDEO REČI!
Aleksandar Lukašenko, Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

lider belorusije

PAZITE SAMO KOME SE SADA OBRATIO LUKAŠENKO! Poslao MOĆNU PORUKU, beloruski PREDSEDNIK NIJE ŠTEDEO REČI!

Lukašenko pozvao beloruske sportiste da 'razbiju protivnike' na OI

Objavljeno: 19:30h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je danas beloruskim sportistima, koji učestvuju na Olimpijskim igrama (OI) u Parizu pod neutralnim statusom, da "razbiju protivnike", saopštilo je tamošnje predsedništvo.

"Ako ste izabrali da idete tamo pod neutralnim statusom, razbijte ih, pokažite im da ste pravi Belorusi", rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je nedavno, tokom obilaska zemlje, rekao da je na sportistima da odluče da li će ići na OI.

"Ako sportista odluči da učestvuje, biće još jači, jer znate da su stanje duha i bes takođe važni u sportu", rekao je Lukašenko i dodao da će biti dobro ako beloruski sportista pobedi u nekoj disciplini jer će to biti način "političkog šamaranja".

Belorusija je isključena kao država sa OI zbog podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je krajem marta da ruski i beloruski sportisti neće moći da paradiraju tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu.

Ti sportisti će moći da učestvuju pod neutralnom zastavom, pod uslovom da nisu otvoreno podržali napad na Ukrajinu. Ruska i beloruska himna neće biti intonirane.

Lukašenko, na vlasti od 1994. godine, iskorenio je sve oblike opozicije u svojoj zemlji, suzbijajući miroljubivi masovni pokret 2020. godine.

On je stanovnike Belorusije navikao na javne ispade, pa je između ostalog i paradirao pred demonstrantima koji se protive njegovoj vlasti, sa puškom u ruci, nazivajući ih pacovima.

Lukašenko je u februaru 2022. otvorio belorusku granicu ruskoj vojsci kako bi mogla da pokrene invaziju na Ukrajinu i sa severa.

Bonus video:

02:47

PUTIN DOŽIVEO DEBAKL U DIJASPORI: Ti Rusi neće moći da se vrate u zemlju?! Obradović: Institucijama u Rusiji se ne može verovati

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.