PONOVO POTOP U DUBAIJU! Otkazani letovi, kiša ne prestaje da lije u "gradu sunca"
Foto: Printscreen/X

HOROR!

PONOVO POTOP U DUBAIJU! Otkazani letovi, kiša ne prestaje da lije u "gradu sunca"

U Abu Dabiju je za 24 sata palo 34 mm kiše

Objavljeno:

Oluja u Dubaiju dolazi samo dve nedelje nakon što su rekordne padavine izazvale štetne poplave u nekoliko delova zemlje, u kojima su poginule najmanje četiri osobe u UAE i zaustavile užurbani grad Dubai, prenosi CNN. Avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže i odloži nekoliko letova. Pljusak nije bio tako jak kao pre dve nedelje, ali je u Dubaiju palo 20 milimetara kiše za 12 sati, što je više nego duplo više u aprilu i maju zajedno.

U Abu Dabiju je za 24 sata palo 34 mm kiše, četiri puta više od normalne količine, prenosi CNN. Ovoga puta stanovnici su bili bolje pripremljeni: kanalizacija je otvorena dan pre kiše, a na mobilne telefone stanara poslate su hitne poruke u kojima su ih upozoravali da ostanu u kući ako je moguće.

Vlasti su donele odluku da će se danas i sutra učenje i rad obavljati onlajn u oblastima zahvaćenim pljuskom. Putevi ka dolinama podložnim poplavama su zatvoreni, a ljudi su takođe zamoljeni da se drže dalje od planinskih, pustinjskih i morskih područja. Naučnici rekordnu količinu kiše koja je pala u UAE i Omanu pre dve nedelje pripisuju klimatskim promenama.

Padavine su izazvale razorne poplave u nekoliko delova UAE, u kojima su poginule najmanje četiri osobe, a poplavljen je i međunarodni aerodrom u Dubaiju. U Omanu je poginulo najma

Bonus video

01:49

POBEDNIK MOZAIKA UZEO 300.000 DINARA I PUT U DUBAI! Mitrović za Kurir TV: Nisam se takmičio protiv igrača VEĆ SA SAMIM SOBOM

(Espreso/MONDO/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.